Procesiunea 'Calea Sfintei Cruci, scara catre cer!'

Pentru al cincelea an la rând Parohia Sfântul Vasile - Victoria a organizat duminică, 13 septembrie 2015, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, procesiunea Calea Sfintei Cruci, scară către cer! La pelerinaj au participat sute de bucureșteni.

Procesiunea a început în jurul orei 19:00. Racla ce conține un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci și fragmente din moaștele a șapte sfinți, împreună cu racla cu moaștele Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul de la Mănăstirea Căldăruşani, au fost purtate în procesiune pe Calea Victoriei, de la biserică până în parcul Nicolae Iorga (ce se află vizavi de Academia Română). După ocolirea parcului, procesiunea s-a oprit pentru un moment de rugăciune la troița-monument din centrul parcului.

La finalul procesiunii, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a rostit un cuvânt de învățătură.

Apoi, pe scena amplasată în Parcul Nicolae Iorga, Corului psaltic Anastasis al Bisericii Sfântul Ilie – Rahova a susţinut un concert de muzică bizantină.

În ziua praznicului Înălțării Sfintei Cruci, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată, în biserica Parohiei Sfântul Vasile - Victoria de către Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

14 Septembrie 2015

Vizualizari: 131

Voteaza:

Procesiunea 'Calea Sfintei Cruci, scara catre cer!' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE