Programul Introducere in Teologia Ortodoxa organizat de Centrul "Dumitru Staniloae", din Paris

Zilele acestea, pana la 1 martie 2014, are loc inscrierea in programul de Introducere in Teologia Ortodoxa organizat de Centrul "Dumitru Staniloae", din Paris, al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, dupa cum ne-a transmis George Valcu. Acesta se va desfasura in perioada martie-iunie 2014 si consta intr-o serie de cursuri online, adresandu-se tuturor acelora care, din diferite motive, nu au avut pana acum posibilitatea de a se angaja intr-un studiu sistematic al credintei ortodoxe. Cursurile se vor preda seara, de doua ori pe saptamana, prin intermediul unei platforme online ce permite un nivel ridicat de interactiune intre studenti si profesori. Corpul de profesori asociati Centrului include unele dintre cele mai mari nume ale teologiei ortodoxe romanesti.

Inaugurat in iulie 2009, de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Centrul „Dumitru Staniloae” este organizat in doua sectiuni, in functie de limba de predare, si are ca obiectiv activitatea de cercetare si studiul academic in domeniile teologie, religie si cultura. Telul imediat al proiectelor CDS Paris este formarea permanenta a clericilor din eparhiile mitropoliei, precum si formarea catehetilor si a laicilor doritori de a ajuta Biserica in desfasurarea lucrarii ei pastoral-misionare.

Centrul are, de asemenea, ca scop elaborarea si implementarea de proiecte editoriale, care sa faciliteze cunoasterea operei teologice a parintelui Dumitru Staniloae, in special, precum si a spiritualitatii ortodoxe in general. in fine, CDS Paris isi propune desfasurarea unor proiecte de cercetare in teologie si antropologie ortodoxa, precum si o reflectie asupra problemelor contemporane din domeniul moral, etic, bioetic si ecologic.

Pentru realizarea tuturor acestora, Centrul organizeaza Universitatea de Vara a Mitropoliei, iar in timpul anului, cursuri de initiere si perfectionare, seminarii, conferinte, colocvii si pelerinaje.

Pe langa programul de Introducere in Teologia Ortodoxa, CDS Paris va organiza, anul acesta, si patru module tematice, serii a cate 4-6 intalniri grupate de-a lungul a aproximativ doua saptamani si orientate asupra unor teme de actualitate cu relevanta deosebita pentru desfasurarea lucrarii pastorale si misionare a Bisericii Ortodoxe in societatea contemporana. Primul dintre acestea, care va fi lansat in data de 27 februarie, va aborda relatia dintre teologie si psihologie, mai ales in cadrul Sfintei Taine a Spovedaniei. Duhovnici, profesori de teologie si psihologi vor creiona puntile de legatura, oportunitatile, dar si punctele nevralnice ale unei astfel de abordari interdisciplinare a lucrarii pastorale. Fiecare prelegere va fi urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri live, iar fiecare modul se incheie cu o "masa rotunda" online, la care iau parte toti profesorii si studentii inscrisi in program.

Sursa: basilica.ro

26 Februarie 2014

Vizualizari: 242

Voteaza:

Programul Introducere in Teologia Ortodoxa organizat de Centrul "Dumitru Staniloae", din Paris 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE