Protestul Patriarhului Serbiei impotriva manifestarilor gay pride

Preafericitul Irineu, Patriarhul Serbiei, a făcut o declaraţie de presă în care condamnă orice manifestare care atinge morala şi credinţa poporului ortodox sârb. El a amintit de opoziţia imensei majorităţi a sârbilor pentru asemenea activităţi, despre instigarea la agresivitate şi la trezirea unui instinct de distugere în rândul populaţiei tinere urbane.

El a spus: “Ţinând cont de toate pericolele pe care această paradă le poate provoca, dar şi de ameninţarea gravă a securităţii în oraşul Belgrad, noi ne luăm libertatea cu grijă paternă, în numele Bisericii care este gardianul milenar al demnităţii umane şi al principiilor morale sănătoase şi în numele credincioşilor care constituie 80% din populaţia Serbiei, de a adresa organizatorilor şi participanţilor la gay pride următoarele întrebări:

1. Apărarea intereselor private poate să se realizeze prin umilirea şi rănirea setimentelor morale ale imensei majorităţi a populaţiei?

2. Se poate, prin încălcarea Legii lui Dumnezeu şi a ordinii morale înscrise în natura umană, să se realizeze demnitatea umană?

3.

Dacă orientarea sexuală gay este justificată, şi ea se poate propaga, de ce nu se propagă şi pedofilia (răspândită masiv în lumea occidentală), incestul, zoofilia şi alte instincte sexuale perverse? De ce dreptul lor este inferior (dez)orientării voastre?

4. Paradele voastre vă propagă doar drepturile voastre, sau doriţi să impuneţi stilul vostru de viaţă altora, mai ales copiilor nevinovaţi şi tinerilor neexperimentaţi, de care părinţii lor sunt îngrijoraţi?

Orice ar fi, un lucru este clar: aveţi dreptul să defilaţi, dar numai în faţa celor de teapa voastră, dar nu în faţa poporului Serbiei: bombardat, distrus, paralizat moral şi economic, sărăcit, inundat, ridiculizat… Drepturile şi viaţa umană nu se măsoară doar prin dreptatea umană, ci prin dreptatea lui Dumnezeu, eternă şi divino-umană!”.

Iosif Agaton
Sursa: doxologia.ro

.
Pe aceeaşi temă

26 Septembrie 2014

Vizualizari: 116

Voteaza:

Protestul Patriarhului Serbiei impotriva manifestarilor gay pride 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE