Randuieli pentru mangaierea sufletului in Postul Sfintelor Pasti

Postul Sfintelor Pasti incepe anul acesta pe 19 februarie. Acest post precede Praznicul Invierii Domnului nostru Iisus Hristos, serbat anul acesta pe 8 aprilie. Postul Sfintelor Pasti este cel mai lung si mai aspru dintre cele patru posturi de durata ale Bisericii Ortodoxe. Din acest motiv, in popor este cunoscut sub numele de Postul Mare.

Pe langa obisnuitele rugaciuni de seara si de dimineaţa, Biserica recomanda in aceasta perioada si cateva randuieli de rugaciune de pocainţa, de mai multe ori pe zi: Rugaciunea lui Manase - pe care o gasim in Ceaslov, Cantarile lui Moise - gasite la sfarsitul Psaltirii, Canonul de pocainţa al Domnului nostru Iisus Hristos - din Ceaslov, Canonul Sfantului Andrei Criteanul - din Triod, Psaltirea si diferite rugaciuni de pocainţa din carţile de rugaciune.

"Pana ce ne stapaneste impatimirea (de placere), nu putem gusta rugaciunea nici macar cu cuvantul de pe varful buzelor si avem nevoie sa simțim fizic numaidecat durerea postului, a privegherii si a altora ca acestea, daca vrem sa ne ingrijim de rugaciune. Caci numai prin ea se mortifica pornirea pacatoasa a trupului si gandurile care misca patimile animalice se fac mai cumpatate si mai slabe". (Sfantul Grigorie Palama)

.
Pe aceeaşi temă

13 Februarie 2018

Vizualizari: 421

Voteaza:

Randuieli pentru mangaierea sufletului in Postul Sfintelor Pasti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE