Recunostiinta pentru preotii pensionari ai Arhiepiscopiei Clujului

Preotii pensionari din Arhiepiscopia Clujului s-au intalnit joi, 12 iunie 2014, cu Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Andrei la Manastirea Nicula.

Intalnirea a debutat la ora 8 cu Sfanta Liturghie, oficiata de Inaltpreasfintia Sa impreuna cu un sobor de preoti si diaconi.

Au fost prezenti 30 de preoti pensionari din Eparhie, exarhul Manastirilor din Arhiepiscopia Clujului, Pr. Arhimandrit Dumitru Cobzaru si pr. consilier bisericesc, Cristian Baciu.

Cei tineri sa aiba intelepciunea sa se foloseasca de experienta batranilor

In cadrul cuvantului de invatatura Inaltpreasfintitul Andrei, pornind de la exemple scripturistice, a precizat ca se impune cinstirea tuturor preotilor care au slujit Biserica cu devotament multi ani de-a randul, iar experienta lor ar trebui sa fie transmisa generatiilor viitoare: „In aceasta zi minunata, din saptamana de dupa Rusalii, cand totul este plin de Duhul Sfant, din indemnul sufletului am organizat la Manastirea Nicula o intalnire speciala cu preotii pensionari pentru a participa la rugaciune, dar in acelasi timp si pentru a medita impreuna la lucruri serioase, la lucruri frumoase. Cat de importanta este totusi intelepciunea pe care batranii nostri au acumulat-o de-a lungul anilor de slujire. Cei tineri ar trebui sa aiba intelepciunea sa se foloseasca de experienta batranilor”.

Pr. Arhimandrit Serafim Maciuca, omagiat la 90 de ani de viata

La finalul Sfintei Liturghii a avut loc omagierea pr. Arhimandrit Serafim Maciuca, fost staret al Manastirii Nicula, la implinirea a 90 de ani. Cu acest prilej Parintele Mitropolit i-a oferit pr. Serafim, Crucea Arhiepiscopala pentru intreaga sa activitate. Dupa inmanarea distinctiei Parintele Serafim a multumit Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei pentru distinctia acordata si a punctat ca tot ce a facut, pe cand a fost paroh in localitatea Balan, dar si pe timpul cand a fost numit staret la Nicula, a facut prin sprijinul si ajutorul Maicii Domnului.

A urmat la Centrul de studii patristice „Sfantul Stefan cel Mare” o intalnire cu preotii pensionari in care fiecare a vorbit despre experienta lor de viata, aducandu-se exemple concrete din pastoratia si misiunea acestora.

Autor: Andreea Pagleşan
Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

12 Iunie 2014

Vizualizari: 180

Voteaza:

Recunostiinta pentru preotii pensionari ai Arhiepiscopiei Clujului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE