Saptamana duhovniceasca la scolile teologice din Alba Iulia

În această săptămână din urcuşul spiritual al Postului Naşterii Domnului, urmând frumoasa tradiţie formată deja de mai mult timp, la şcolile de teologie din Alba Iulia, este săptămână duhovnicească.Programul liturgic la care participă învăţăceii teologi este unul special ce cuprinde, în prima parte a zilei rugăciunile de dimineaţă oficiate în paraclisele instituţiilor de învăţământ, iar seara tinerii teologi participă la slujbele ce se oficiază în Catedrala Arhiepiscopală.

De asemenea, în fiecare seară la finalul slujbei sunt susţinute prelegeri de către diferiţi părinţi ai eparhiei noastre care vor prezenta teme ziditoare de suflet. Cuvintele duhovniceşti adresate studenţilor şi seminariştilor din Alba Iulia fac referire specială la osteneala spirituală îndrumându-i spre o trăire mai profunda şi înmulţirea virtuţilor, ca astfel având întărire duhovnicească să rodească în suflete bucuria Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Astăzi, 15 decembrie, va susţine un cuvânt folositor părintele prof. Ovidiu Panaite de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Alba Iulia.

Mâine, 16 decembrie, gândul duhovnicesc le va fi adresat de părintele Ioan Nicoară de la parohia Mănărade.

Joi, 17 decembrie, va cuvânta părintele Mihai Ciurtin de la Parohia Aiud II.

Vineri, 18 decembrie, în ultima seară a săptămânii duhovniceşti ca o încununare a urcuşului sufletesc al nevoinţelor, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu le va pune la suflet tinerilor, o meditaţie spre zidire spirituală şi morală.

Sursa: reintregirea.ro

15 Decembrie 2015

Vizualizari: 116

Voteaza:

Saptamana duhovniceasca la scolile teologice din Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE