Saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor la Sibiu

Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor a început la Sibiu prin Vecernia oficiată la Catedrala mitropolitană din centrul oraşului, în seara zilei de 18 ianuarie. Slujba religioasă a fost oficiată de decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna”, pr.

prof. univ. dr. Aurel Pavel, pr. Gheorghe Streza şi un sobor de diaconi. La slujbă au fost prezenţi reprezentanţii celorlalte Biserici istorice din Sibiu: Biserica Evanghelică Luterană, Biserica Reformată, Biserica Greco-Catolică şi Biserica Romano-Catolică. Alături de mulţimile de credincioşi ai comunităţii ortodoxe, la slujba religioasă au participat şi numeroşi enoriaşi din parohiile confesiunilor menţionate.

Cuvântul de meditaţie asupra temei din acest an, “Iisus i-a zis: Dă-mi să beau” (Ioan 4, 7) a fost rostit de protopopul-vicar al comunităţii reformate maghiare, Varró Sándor. Protopopul a subliniat în cuvântul său mesajul de unitate pe care acest verset îl transmite şi care ne cheamă să rupem zidurile invizibile dintre creştini, asemănătoare cu cele dintre iudei şi samarineni.

Credincioşii ortodocşi au posibilitatea ca în serile de 24 şi 25 ianuarie să participe la slujbele oficiate în bisericile comunităţii evanghelice, respecectiv greco-catolice. Cei doi slujitori ai Catedralei mitropolitane menţionaţi vor participa la aceste slujbe religioase şi vor susţine cuvinte meditative pe marginea temei din acest an. În fiecare seară, se vor organiza colecte în bisericile unde se fac aceste rugăciuni pentru unitatea creştinilor. Sumele adunate vor fi donate Adăpostului de noapte din Sibiu.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

21 Ianuarie 2015

Vizualizari: 116

Voteaza:

Saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE