Sarbatoarea Parohiei 'Adormirea Maicii Domnului' din Adjud

Biserica avand hramurile „Adormirea Maicii Domnului“ si „Sfantul Sfintit Mucenic Ciprian“ din orasul vrancean Adjud a fost sfintita, duminica, 6 iulie 2014. Slujba de tarnosire a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei. Ierarhul a savarsit in continuare Sfanta Liturghie, pe o scena amplasata in vecinatatea lacasului de cult.



„Voievozii de altadata, boierii, care aveau credinta in Dumnezeu, ridicau manastiri sau biserici de mir. Vedem in pisaniile bisericilor din Moldova ca biserica insasi, in calitate de locas de cult, era inteleasa ca o rugaciune. Se spune: Am inaltat aceasta ruga catre Dumnezeu, prin mijlocirea sfantului sub a carui ocrotire a fost pusa biserica, in urma slujbei de tarnosire. De ce au numit-o voievozii ruga? Biserica – locas de cult ne cuprinde pe noi toti si rugaciunea noastra inaltata catre Dumnezeu-Sfanta Treime, catre Mantuitorul Hristos, Cel ce S-a rastignit, a murit si a inviat pentru noi, Cel care S-a intrupat, luand fire omeneasca, pentru ca aceasta fire sa fie sfintita chiar din interiorul Persoanei Sale divino-umane“, a subliniat Inaltpreasfintia Sa.

La slujbe au participat credinciosi din intreg municipiul Adjud, dar si din imprejurimi. Toti cei prezenti au avut posibilitatea, dupa traditie, sa treaca prin Sfantul Altar si sa se inchine.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ a fost ridicata in perioada 2000-2014, prin stradania preotului paroh, Neculai Strat, cu sprijinul autoritatilor locale si al unor binefacatori.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.

09 Iulie 2014

Vizualizari: 540

Voteaza:

Sarbatoarea Parohiei 'Adormirea Maicii Domnului' din Adjud 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE