Sarbatoarea parohiei Zlatari din Capitala

Biserica Ortodoxa ii pomeneste, pe 2 octombrie, pe Sfantul Sfintit Mucenic Ciprian si pe Sfanta Mucenita Iustina. Cei doi sunt cinstiti in mod deosebit la Biserica Zlatari din Capitala, care isi sarbatoreste cu aceasta ocazie hramul.

Slujbele au inceput de astazi.

„Sarbatoarea Sfintilor Ciprian si Iustina de la Biserica Zlatari a inceput de fapt in ziua de 1 octombrie cu savarsirea Sfintei Liturghii la sarbatoarea Acoperamantul Maicii Domnului pentru ca si Maica Domnului este ocrotitoarea bisericii noastre. Dupa Sfanta Liturghie vom savarsi Acatistul Sfantului Sfintit Mucenic Ciprian si apoi in procesiune racla cu sfintele moaste va fi dusa din naos in latura sudica a bisericii, in curtea mica pe care o avem in preajma sfantului locas pentru ca toti pelerinii care vin sa se inchine sa poata sa venereze moastele Sfantului Sfintit Mucenic Ciprian, de fapt mana dreapta a sfantului. Spre seara la ceas de Vecernie vom savarsi indatinata slujba, Litie impreuna cu Vecernia si Paraclisul Sfantului Sfintit Mucenic Ciprian”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Paroh Nicolae Dascalu.

Ca in fiecare an, la slujbele dedicate hramului Bisericii Zlatari sunt asteptati credinciosi din tot Bucurestiul.

Ctitorie a Spatarului Mihail Cantacuzino, Biserica Zlatari din Capitala a fost construita in anul 1705. Afectat de cutremure, lacasul de cult a suferit de-a lungul timpului ample lucrari de restaurare si renovare.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

01 Octombrie 2013

Vizualizari: 394

Voteaza:

Sarbatoarea parohiei Zlatari din Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE