Sarbatoarea Sfantul Mare Mucenic Mina la Gherla

Parohia Sfantul Mare Mucenic Mina din Gherla si-a sarbatorit luni, 11 noiembrie 2013, ocrotitorul spiritual. Slujbele hramului au inceput inca de sambata seara cand la biserica de pe strada Plugarilor a fost oficiata slujba Privegherii.

Duminica de la ora 10 Sfanta Liturghie a fost oficiata de Pr. Anastasie Berbecel, duhovnicul Manastirii Floresti, inconjurat de un sobor de preoti. Sfanta Liturghie a fost urmata de un parastas savarsit pentru ctitorii trecuti la cele vesnice si pentru detinutii politici aflati in gropile comune din Cimitirul de la fabrica de caramida din Gherla. De la ora 16 programul liturgic a continuat cu slujba Vecerniei cu Litie inchinata Sfantului Mare Mucenic Mina, ocrotitorul spiritual al bisericii din Gherla.

Tot duminica de la ora 17:30 credinciosii parohiei au participat la casa de cultura din oras, la un spectacol de muzica romaneasca, in memoriam Doinea si Ion Aldea Teodorovici, sustinut de grupul vocal instrumental al Asociatiei “Turda-Tin”, condus de PR. Sebastian Zahan, alaturi de tineri gherleni din parohie. Sarbatoarea Sfantul Mare Mucenic Mina din parohia gherleana a culminat luni, 11 noiembrie 2013, in ziua de pomenire a sfantului. Sarbatoarea a fost marcata de la ora 10 cu oficierea Sfintei Liturghii in sobor de preoti in frunte cu exarhul Episcopiei Devei si Hunedoarei, Pr. Andrei Coroian. A facut parte din sobor si protopopul de Gherla, Parintele Paul Isip, dar si alti preoti din parohiile din zona. Parintele Andrei Coroian a rostit un cuvant de invatatura in care a vorbit despre bucuria de a suferi in Hristos. La finalul slujbei a avut loc premierea elevilor de la scoala gimnaziala nr. 1, care au participat la concursul organizat pe scoala intitulat „Sfintii – prietenii copiilor si a familiilor crestine astazi”. Au fost premiati si elevii care s-au implicat in campania „Oameni pentru Oameni - Cine pe sarmani ajuta, pe Dumnezeu imprumuta”, campanie organizata in parteneriat cu Primaria municipiului Gherla si cu scolile si liceele din oras, in vederea colectarii de ajutoare pentru sinistratii din Galati. Sarbatoarea inchinata Sfantului Mare Mucenic Mina de la Gherla s-a incheiat luni seara cu oficierea slujbei Vecerniei si Taina Sfantului Maslu in sobor de preoti, avandu-l ca invitat pe noul preot din Parohia Cutca, Nicolae Muntean.

Sursa: radio-renasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

11 Noiembrie 2013

Vizualizari: 218

Voteaza:

Sarbatoarea Sfantul Mare Mucenic Mina la Gherla 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE