Sarbatoarea Sfintei Mare Mucenite Ecaterina in Arhiepiscopia Tomisului

Sfânta Mare Muceniță Ecaterina

Sâmbătă, 25 noiembrie, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina. Cu acest prilej, vineri, 24 noiembrie, începând cu ora 16.30, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sf. Ecaterina” din localitatea Tuzla (str. Constanței, nr. 71).

Așezământul de cult a fost ctitorit în anul 1884, de către omul politic și istoricul Mihail Kogălniceanu.

Sâmbătă, 25 noiembrie, începând cu ora 8.15, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din cartierul constănțean Tomis Plus-Boreal, lăcaș de cult ce își serbează hramul.

 

Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina s-a născut în anul 294, într-o familie nobilă, unde a primit o educaţie aleasă. S-a convertit la creştinism pe vremea împăraţilor prigonitori Diocleţian şi Maximian. Datorită înţelepciunii de care a dat dovadă, a reuşit să demonstreze superioritatea credinţei creştine față de filosofia păgână grecească și să îi convertească la Hristos pe mulţi învăţaţi ai timpului. Din acest motiv a fost arestată şi dusă la judecată înaintea autorităţilor romane, apoi a fost supusă la chinuri și, în cele din urmă, a fost condamnată la moarte tăindu-i-se capul. Sfintele sale moaşte se află în mânăstirea „Sf. Ecaterina”, de pe Muntele Sinai, din Egipt.

Biroul de Comunicare

22 Noiembrie 2017

Vizualizari: 455

Voteaza:

Sarbatoarea Sfintei Mare Mucenite Ecaterina in Arhiepiscopia Tomisului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE