Seara de film pentru tinerii nasaudeni

Vineri, 17 octombrie 2014, Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi „Sfinţii Martiri Năsăudeni” a organizat la Centrul cultural-catehetic „Patriarhul Miron Cristea” din Năsăud o seară de film.

În cadrul acestei seri, tinerii năsăudeni s-au rugat împreună, au vizionat un film, pe marginea căruia au şi discutat, iar la sfârşit s-au bucurat de o agapă frăţească.Seara a debutat la ora 18:30 cu slujba Acatistului „Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului”, săvârşită de pr. George Celsie în biserica cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” a parohiei Năsăud II. În cadrul slujbei tinerii au dat răspunsurile la strană, dar au şi citit câte un pasaj din această rugăciune închinată Maicii Domnului.

La sfârşitul slujbei, tinerii s-au deplasat la Centrul cultural-catehetic „Patriarhul Miron Cristea”, unde au vizionat filmul „Pay It Forward” (Dă mai departe), care prezintă povestea unui adolescent care şi-a pus în cap să schimbe lumea, făcând fapte bune şi care, se loveşte la tot pasul de răutate, indiferenţă, violenţă, laşitate sau mizerie umană.

Acest film i-a îndemnat pe tinerii prezenţi la o introspecţie cu efecte profunde la nivelul sufletului fiecăruia, subliniind încă o dată că dragostea faţă de cei din jurul nostru trebuie să fie una necondiţionată. Mesajul filmului rezumat în cuvintele iubeşte-i pe cei din jur fără să aştepţi nimic în schimb a fost apoi discutat de către cei prezenţi, a transmis corespondentul Radio Renașterea în protopopiatul Năsăud, Pr. Cornel Coprean.

În final, toţi tinerii s-au bucurat de o agapă frăţească.

Autor: Andreea Pâgleşan
Sursa: radiorenasterea.ro

.

20 Octombrie 2014

Vizualizari: 185

Voteaza:

Seara de film pentru tinerii nasaudeni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE