Sedintele anuale de lucru ale Consiliului National Bisericesc si Adunarii Nationale Bisericesti

Marti, 26 februarie 2013, de la orele 10.00, in Sala Sinodala din Resedinta patriarhala, va avea loc sedinta anuala de lucru a Consiliului National Bisericesc al Bisericii Ortodoxe Romane, prezidata de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.

Consiliul National Bisericesc este organismul central executiv al Sfantului Sinod si al Adunarii Nationale Bisericesti, format din 12 membri ai Adunarii Nationale Bisericesti, cate un cleric si cate un mirean reprezentand fiecare mitropolie din tara, desemnati pe o perioada de 4 ani si pentru cel mult doua mandate.

Membrii Consiliului National Bisericesc vor analiza activitatea Bisericii Ortodoxe Romane din anul 2012 in ceea ce priveste lucrarea pastoral-misionara si social-filantropica, viata monahala, invatamantul teologic si predarea religiei in scolile publice, activitatea editorial-tipografica si mass-media, patrimoniul cultural bisericesc, constructii de noi lacasuri de cult, relatiile cu alte culte, grija pentru comunitatile ortodoxe romanesti din strainatate, relatiile interbisericesti si interreligioase etc.

Miercuri, 27 februarie 2013, de la orele 10.00, in Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, va avea loc sedinta anuala de lucru a Adunarii Nationale Bisericesti a Bisericii Ortodoxe Romane.

Aceasta Adunare este organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Romane pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice si patrimoniale, format din membrii Sfantului Sinod si din cate trei reprezentanti (un cleric si doi mireni) ai fiecarei eparhii. Adunarea Nationala Bisericeasca va examina Raportul general anual al Consiliului National Bisericesc in legatura cu activitatea Bisericii Ortodoxe Romane din anul 2012 si va lua hotarari privind buna desfasurare a vietii bisericesti in anul 2013.

Biroul de presa al Patriarhiei Romane

Pe aceeaşi temă

26 Februarie 2013

Vizualizari: 219

Voteaza:

Sedintele anuale de lucru ale Consiliului National Bisericesc si Adunarii Nationale Bisericesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE