Sf. Sfintit Mucenic Valentin sarbatorit la Parohia Delea Noua Calist din Bucuresti

In data de 30 iulie, in Biserica Ortodoxa Romana este sarbatorit Sfantul Sfintit Mucenic Valentin.

Bucurie deosebita este in ziua de miercuri, 30 iulie, pentru credinciosii parohiei Delea Noua Calist din Bucuresti, unde se afla particele din sfintele moaste ale Sfantului Sfintit Mucenic Valentin.



Sfantul Valentin s-a nascut in anul 175, la Interamna (Terni de astazi, in regiunea Umbria din Italia). A fost hirotonit preot de catre Sfantul Felician de Foligno, iar Episcop de Interamna de catre Papa Victor I, in anul 197. Remarcabil propovaduitor al Evangheliei, facator de minuni si vindecator, a fost foarte iubit de catre credinciosii sai. A fost arestat, torturat si decapitat la Roma, la varsta de aproape o suta de ani, din ordinul prefectului Placid Furius, in timpul persecutiilor imparatului Marc Aureliu. A fost ucis in secret, in timpul noptii, pentru a se evita rascoala populatiei din Terni. Trupul sau a fost luat de catre ucenicii sai, Proclu, Efir si Apolonie, dus in cetatea Interamna, unde slujise ca Episcop, si ingropat cu mare cinste. (Vietile Sfintilor pe luna iulie, retiparita si adaugita cu aprobarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, dupa editia din 1901-1911, Editura Episcopiei Romanului - 1997).

Cu acest binecuvantat prilej marti 29 iulie 2014, incepand cu orele 17:00, la biserica Delea Noua Calist, se va oficia slujba Vecerniei cu Litie, iar in ziua de miercuri, 30 iulie, incepand cu orele 8:00, se va savarsi Utrenia, Sfanta Liturghie si slujba Parastasului.

De asemenea, in cursul aceleiasi zile, incepand cu orele 11:30 membrii Consiliului si Comitetului parohial vor oferi pachete cu alimente, dupa care va urma o agapa pentru cei prezenti la Sfanta Liturghie.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

29 Iulie 2014

Vizualizari: 846

Voteaza:

Sf. Sfintit Mucenic Valentin sarbatorit la Parohia Delea Noua Calist din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE