Sfanta Liturghie si binecuvantarea bisericii parohiei Turda Noua II

Biserica Ortodoxa a praznuit marti, 7 ianuarie 2014, “Soborul Sfantului Ioan Botezatorul”. In fiecare an, dupa marele praznic al Botezului Domnului in apa Iordanului, il pomenim pe cel care a savarsit acest botez, numit “Inaintemergatorul Domnului”.

Sfantul Ioan este cel care arata diferenta dintre botezul pocaintei (cu apa din Iordan) si cel crestin, care va fi „cu Duh Sfant si cu foc”.

In aceasta zi de sarbatoare, IPS Andrei, Mitropolitul Clujului a oficiat Sfanta Liturghie Arhiereasca in biserica cu hramul “Inaltarea Domnului” din parohia Turda Noua II. Slujba a inceput la ora 10, iar inainte IPS Andrei a savarsit o rugaciune de binecuvantare a locasului de cult, dupa ce in ultimii ani au fost efectuate mai multe lucrari. Inaltpreasfintia Sa a fost inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, din care a facut parte protopopul de Turda, Pr. Daniel Crisan.

In cadrul cuvantului de invatatura, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei a vorbit credinciosilor despre misiunea si invataturile Sfantului Ioan Botezatorul: “In aceasta zi minunata cand Dumnezeu ne-a ingaduit bucuria de a veni la Turda, aici unde parintele Ioan Ciortea dimpreuna cu dumneavoastra ridicati aceasta biserica mareata, in care deja ati intrat in naosul ei, asadar in aceasta zi minunata, ne bucuram si de realizarile dumneavoastra, dar subliniem importanta pe care Sfantul Ioan Botezatorul a avut-o in pregatirea caii Domnului. Sfantul Ioan Botezatorul, petrecand in rugaciune, in nevointa, acolo in pustia Iordanului, a primit de la Dumnezeu descoperire: „Cel pe care vei vedea Duhul Sfant pogorandu-se, acela este Cel ce ridica pacatele lumii si cand a venit Domnul la Iordan, Ioan a zis limpede: „Iata Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridica pacatele lumii”.

Biserica parohiei Turda Noua II ce poarta hramurile “Inaltarea Domnului” si “Acoperamantul Maicii Domnului” a fost construita recent, mai exact in anul 2012. Potrivit parintelui paroh Ioan Ciortea, anul trecut a fost amenajat interiorul pentru a putea fi tinute aici sfintele slujbe. Pana in 2013 slujbele au fost savarsite in demisolul locasului de cult, ce a fost amenajat inca din 2010.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

07 Ianuarie 2014

Vizualizari: 241

Voteaza:

Sfanta Liturghie si binecuvantarea bisericii parohiei Turda Noua II 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE