Sfantul Alexandru, cinstit in Arhiepiscopia Dunarii de Jos

In ziua de praznuire a Sfantului Ierarh Alexandru, patriarhul Constantinopolului, biserica „Inaltarea Domnului“ din municipiul Galati si-a serbat cel de-al doilea hram.

Sfanta Liturghie a fost savarsita de un sobor de preoti slujitori ai urbei galatene in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop dr. Casian Craciun al Dunarii de Jos si a numerosi credinciosi.Un moment duhovnicesc aparte, care a sporit evlavia credinciosilor l-a constituit sfintirea icoanei Sfantului Mucenic Conon si a unei noi racle in care au fost asezate particele din moastele Sf. Conon, dar al Chiriarhului Dunarii de Jos pentru parohia „Inaltarea Domnului“.

In cuvantul de invatatura adresat credinciosilor, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian a aratat: „La sarbatoarea Sf. Ierarh Alexandru, al doilea hram al bisericii «Inaltarea Domnului» din Galati, biserica tanara si frumoasa in municipiul nostru, cu o activitate spirituala, culturala si, mai ales, social-filantropica de exceptie, s-au petrecut doua evenimente care trebuie pastrate in sufletele noastre de-acum inainte si cinstite ca atare: mai intai s-a asezat in racla noua o particica din moastele Sf. Conon si s-a sfintit icoana sa. Sfintele moaste sunt darul Arhiepiscopiei noastre pentru aceasta parohie.

In al doilea rand, la sarbatoarea hramului am facut apel la bunavointa preotilor, a Consiliului si Comitetului parohial si a credinciosilor sa facem un dar mare Sf. Varlaam, Mitropolitul Moldovei, pe care il cinstim astazi. aceasta si petru ca el este cinstitorul Sf. Cuv. Parascheva care a stat un timp la Galati si apoi a mers la Iasi. Acest dar inseamna ca cea de a doua biserica a acestei parohii, capela, sa slujeasca de-acum inainte parohiei vecine, «Sf. Varlaam, Mitropolitul Moldovei si Sf. Sofia cu cele trei fiice ale ei, Credinta, Nadejdea si Dragostea”» .

Este un mare dar la sfarsit de an bisericesc si o mare bucurie la inceputul noului an bisericesc”.

Evenimentul s-a incheiat cu traditionala agapa crestina la care au fost invitati toti credinciosii prezenti.

Istoric:
Biserica cu hramurile „Inaltarea Domnului“ si „Sfantul Ierarh Alexandru“ este situata in cartierul Tiglina II din Galati.

Primul lacas de cult l-a reprezentat capela construita in anul 1991, sfintita la 19 octombrie in acelasi an.

In anul 1994 a fost obtinut terenul pentru noua biserica, situat in imediata apropiere a capelei, sfintirea locului si asezarea pietrei de temelie pentru noua biserica fiind savarsite la 2 martie 1995.

Construirea bisericii a durat noua ani (1995-2004), tarnosirea acesteia fiind savarsita in ziua de duminica, 3 iunie 2007, de catre Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian al Dunarii de Jos.

Sursa: edj.ro

.
Pe aceeaşi temă

31 August 2012

Vizualizari: 753

Voteaza:

Sfantul Alexandru, cinstit in Arhiepiscopia Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfantul alexandru

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE