Sfantul Nectarie - hramul Catedralei din Urziceni

În zilele de 8 și 9 noiembrie 2014 Catedrala din Urziceni și-a serbat hramul de toamnă, pe Sfântul Ierarh NECTARIE.

Astfel, sâmbătă 8 noiembrie 2014, începând cu ora 17.00, au fost săvârșite slujba Vecerniei și Taina Sfântului Maslu de un sobor de preoți din cercul pastoral Urziceni, dar și din parohiile învecinate.



A doua zi, duminică 8 noiembrie 2014, de la ora 7.30, a fost săvârșită slujba utreniei urmată de Sfânta Liturghie și Acatistul Sfântului Nectarie. Ceremonialul religios a fost oficiat de Părintele Consilier Gabriel Oproiu, delegat al Preasfințitului Părinte VINCENȚIU Episcopul Sloboziei și Călărașilor, împreună cu un sobor de preoți. Preacucernicia sa a ținut un cuvânt de învățătură despre pericopa evanghelică citită și a transmis binecuvântarea ierarhului. Părintele paroh Bogdan-Ionuț Stancu a adus cuvânt de mulțumire Chiriarhului pentru grija părintească pe care o arată față de comunitatea de credincioși din Urziceni, rugând pe părintele consilier să transmită întâistătătorului eparhiei fiasca dragoste ce o poartă arhipăstorului.

Răspunsurile la strană au fost date de corul Protopopiatului Urziceni, iar la sfârșit s-a oficiat și slujba parastasului pentru fericiții ctitori și slujitori.

Toți cei prezenți au primit în dar iconițe cu Sfântul Nectarie și un pachet cu alimente pregătite de comitetul parohial. Mulțumim tuturor celor care au sprijinit organizarea hramului și rugăm pe Sfântul Ierarh Nectarie să le răsplătească jertfa.

În luna septembrie 2013 Catedrala din Urziceni a primit un mare dar, o părticică din sfintele moaște ale celui între sfinți Părintele nostru Sfântul Ierarh Nectarie, devenind astfel ocrotitorul parohiei. Aceasta a fost așezată într-o raclă care se găsește permanent în sfântul locaș împreună cu icoana sfântului.

Preot paroh Bogdan Ionuț Stancu
Protopopul Urzicenilor

.
Pe aceeaşi temă

11 Noiembrie 2014

Vizualizari: 428

Voteaza:

Sfantul Nectarie - hramul Catedralei din Urziceni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE