Sfantul Nectarie, serbat la Drobeta Turnu Severin

Crestinii ortodocsi din intreaga lume isi indreapta pe 9 noiembrie pasii spre bisericile unuia dintre cei mai indragiti sfinti, Sfantul Nectarie Taumaturgul.

Desi este un sfant aproape contemporan, evlavia oamenilor pentru el este una deosebita, fiind socotit sfantul care izbaveste de cancer. In tara sunt mai multe biserici care il au drept ocrotitor sau care detin particele din sfintele sale moaste.In municipiul Turnu Severin, singura biserica ce va purta hramul Sf. Ierarh Nectarie de Eghina, implineste pe 9 noiembrie 13 luni de cand i s-a pus piatra de temelie.

Slujba temeluirii a avut loc pe 9 octombrie 2011, fiind savarsita de catre Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei.

In cinstea sfantului ocrotitor, parintele paroh Dumitru Teis va oficia Sfanta Liturghie in ziua praznicului si se va ruga impreuna cu credinciosii severineni pentru ajutorul si tamaduirile pe care le da Ierarhul Nectarie.

Biserica a fost oranduita si sub patronajul spiritual al Sfintilor Imparati, intocmai cu Apostolii, Constantin si maica sa, Elena.

Sfantul Ierarh Nectarie de Eghina este cunoscut in spiritualitatea rasariteana pentru minunile si darurile cele bogate pe care le revarsa din belsug asupra celor ce il cinstesc.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

07 Noiembrie 2012

Vizualizari: 760

Voteaza:

Sfantul Nectarie, serbat la Drobeta Turnu Severin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE