Sfantul Simon Zilotul, sarbatorit in Capitala la Biserica Podeanu

Biserica Podeanu din cartierul bucurestean Grivita isi sarbatoreste joi, 10 mai 2012, ocrotitorul spiritual, pe Sfantul Simon Zilotul, Apostol al Domnului si mirele din Cana Galileii, unde Mantuitorul a facut prima Sa minune, prefacand apa in vin.

Credinciosii care participa astazi la slujba de hram se vor putea inchina moastelor Sfantului Apostol Simon Zilotul, care se pastreaza in sfantul lacas. 'Aseara am savarsit slujba Privegherii, dupa care am participat impreuna cu credinciosii la o procesiune in jurul bisericii cu moastele Sfantului Apostol Simon Zilotul. Astazi, dupa slujba Ceasurilor si a Utreniei, Sfanta Liturghie va fi savarsita de un sobor de preoti veniti de la mai multe parohii din Capitala, dupa care vom darui credinciosilor pachete cu alimente', ne-a declarat parintele Vasile Ailioaei, parohul Bisericii Podeanu din Protoieria I Capitala.

Numele bisericii (Podeanu) provine de la principalul ei ctitor, Nicolae Podeanu, care impreuna cu sotia sa Ecaterina a donat nu numai terenul pe care se afla construita biserica, ci si intreaga lor agoniseala. Moastele Sfantului Simon Zilotul au fost aduse la aceasta biserica de episcopul Valerian Zaharia, fost chiriarh al Oradiei, care le-a primit in dar in urma unei vizite in Creta. Acesta dorea sa le duca in Oradea, la Catedrala cu Luna, insa acest lucru nu a mai fost posibil, din cauza regimului comunist care il pensionase fortat pe episcop, deoarece a indraznit sa critice regimul. intrucat episcopul Valerian si-a petrecut ultimii ani din viata in casa parohiala a Bisericii Podeanu, a lasat sfintele moaste spre inchinarea credinciosilor din intreg Bucurestiul. Moastele Sfantului Simon Zilotul sunt acoperite de un baldachin construit dupa modelul celui aflat la Roma, intr-una din catacombele unde se afla moastele Sfintilor Chiril si Metodiu.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

10 Mai 2012

Vizualizari: 772

Voteaza:

Sfantul Simon Zilotul, sarbatorit in Capitala la Biserica Podeanu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE