Sfintirea Bisericii din Putineiu, Jud. Giurgiu

Duminica, 24 iunie, cand Biserica Ortodoxa sarbatoreste Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, sute de credinciosi au luat parte la slujba de sfintire a bisericii „Sf. Ioan Botezatorul" din localitatea Putineiu, Protopopiatul Giurgiu.

Slujba de sfintire a fost savarsita de Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Cu aceasta ocazie, Chiriarhul nostru a rostit un cuvant in care a evidentiat frumusetea duhovniceasca a momentului sfintirii bisericii care devine Casa a lui Dumnezeu, deoarece, prin sfintire, Dumnezeu cel in Treime inchinat si slavit Se salasluieste acolo, lucrand tainele cele mantuitoare. Sutele de credinciosi prezenti la eveniment au avut posibilitatea sa se inchine si la particele din moastele Sf. M. Mc. Gheorghe, aduse de la Catedrala Episcopala din Giurgiu si, potrivit traditiei, au putut trece prin Sfantul Altar. In continuare, Intaistatatorul eparhiei noastre a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca la finalul careia a rostit un cuvant de invatatura in care le-a vorbit credinciosilor prezenti despre purtarea de grija a lui Dumnezeu fata de noi, oamenii, acesta fiind modul in care Dumnezeu chiverniseste si conduce lumea spre scopul final pentru care a fost creata, in interiorul iconomiei Sale creatoare si rascumparatoare. Grija exagerata de nevoile materiale si grijile vietii „ingreuiaza inimile " si omul nu se poate ingriji de sufletul sau, pierzand folosul invataturii mantuitoare si conlucrarea cu harul. Purtarea de grija a lui Dumnezeu, , nu este pentru om lipsa de grija sau de responsabilitate, ci este suportul existentei care da orientare creatiei.

De asemenea, Preasfintia Sa a vorbit si despre momentul important al nasterii Sfantului Ioan Botezatorul si despre rolul acestuia care a fost nu numai de a pregati poporul pentru primirea lui Mesia, ci indeosebi pentru a-L descoperi si a-L face cunoscut lui Israel.

Totodata, Preasfintitul Parinte Ambrozie a apreciat si activitatea pastoral – misionara desfasurata de parintele paroh Niculae Bogdan Stefan, caruia, in semn de pretuire, i-a oferit o cruce pectorala.

In acelasi timp, domnului Breazu Gheorghe, primarul Comunei Putineiu, i-a oferit Almanahul Bisericesc al Episcopiei Giurgiului si ultimul numar al Revistei Eparhiale, indemnandu-l sa sprijine activitatea pastoral-misionara si administrativa desfasurata de preotii din aceasta comuna. Ctitorii care au sprijinit amplul proces de restaurare si infrumusetare a sfantului locas au primit, la randul lor, din partea ierarhului nostru, publicatiile eparhiale.

La final, numerosii credinciosi prezenti au participat la agapa frateaca oferita din partea parohiei, iar la plecare au primit icoane cu chipul Sf. Ioan Botezatorul si carti de rugaciuni.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

 

.

25 Iunie 2012

Vizualizari: 588

Voteaza:

Sfintirea Bisericii din Putineiu, Jud. Giurgiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE