Slujba de priveghere si procesiune la Catedrala Arhiepiscopala Sfantul Ierarh Nicolae

Ctitoria Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea își prăznuiește hramul istoric la Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae.

Pe 5 decembrie, în ajunul sărbătorii, numeroşi credincioși au fost prezenţi în catedrală la Slujba Privegherii săvârșită în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae de un ales sobor de preoți și diaconi. În cadrul slujbei a avut loc și procesiunea cu icoana și racla în care sunt așezate părticele din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae. După procesiune, racla cu sfintele moaște a fost așezată în fața Sfântului Altar spre închinare și binecuvântarea credincioșilor și a pelerinilor.

Sfintele slujbe au fost oficiate în catedrală pe parcursul întregii seri, iar pe 6 decembrie, Sfânta Liturghie Arhierească va fi săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

La slujba de priveghere, răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corul Seminarului Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, condus de către Arhid. Prof. Dr. Codruț-Dumitru Scurtu.

Sursa: arhiepiscopiaramnicului.ro

 

Pe aceeaşi temă

06 Decembrie 2016

Vizualizari: 298

Voteaza:

Slujba de priveghere si procesiune la Catedrala Arhiepiscopala Sfantul Ierarh Nicolae 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE