Slujire arhiereasca in biserica Parohiei Izvoru, Protopopiatul Giurgiu

In Duminica a XXIII-a dupa Rusalii, a fost prilej de aleasa bucurie duhovniceasca pentru credinciosii Parohiei Izvoru, Protopopiatul Giurgiu, care si-au primit arhipastorul, pe Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului. Cu aceasta ocazie, Intaistatatorul eparhiei noastre, inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi, a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca in biserica parohiala.

Pentru bucuria duhovniceasca a credinciosilor, de la Catedrala Episcopala din Giurgiu, au fost aduse spre inchinare particele din moastele Sfintei Mari Mucenite Ecaterina si ale Sfantului Mare Mucenic Gheorghe. In cuvantul de invatatura Chiriarhul nostru a explicat sensurile duhovnicesti desprinse din pericopa evanghelica in care a fost prezentata minunea vindecarii demonizatului din tinutul Gadarenilor. Sfanta Evanghelie din Duminica a XXIII-a, a subliniat Preasfintia Sa, ne infatiseaza doua categorii de oameni. Pe de o parte, vedem figura celor dornici de avutie, cu gandul doar la cele materiale si cu sufletul impietrit in fata suferintei omenesti, iar pe de alta parte, chipul luminos al omului plin de dragoste si de recunostinta fata de binefacatorul sau.

Minunea din tinutul Gherghesenilor ne descopera de fapt, puterea dumnezeiasca si iubirea milostiva a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, aratata prin vindecarea acestui demonizat caruia ii daruieste demnitatea umana. In cadrul Sfintei Liturghii, pentru activitatea pastoral-misionara deosebita desfasurata, Preasfintia Sa a acordat distinctia de iconom stavrofor parintelui Popa Gheorghe, parohul bisericii din localitatea Izvoru. La final, ierarhul nostru a oferit Domnului Danut Daia, primarul comunei, Albumul monografic ,,Manastirea Sf. Ioan Rusul" si monografia Conacului Brancovenesc Druganescu intitulata „Centrul pastoral-cultural Gavril Druganescu". De asemenea, credinciosilor prezenti le-a oferit iconite si ultimul numar al revistei Familia Ortodoxa, indemnandu-i sa sprijine in continuare lucrarile de restaurare si infrumusetare care se desfasoara la sfantul locas. Tot astazi, Chiriarhul Giurgiului, impreuna cu parintele protopop Sabin Mat a efectuat doua vizite pastorale in cuprinsul Protoieriei Giurgiu. Cu acest prilej, a fost vizitata biserica Parohiei Gogosari, unde s-au finalizat lucrarile de restaurare la exteriorul sfantului locas, si biserica Parohiei Draghiceanu unde sunt in curs de derulare lucrari de impodobire a bisericii cu pictura si cu mobilier sculptat.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.
Pe aceeaşi temă

21 Octombrie 2013

Vizualizari: 557

Voteaza:

Slujire arhiereasca in biserica Parohiei Izvoru, Protopopiatul Giurgiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE