Slujire arhiereasca la Manastirea Sfantul Ioan Rusul

Duminica, 18 august, crestinii ortodocsi s-au aflat in Duminica a VIII-a dupa Rusalii. Tot astazi in Biserica Ortodoxa Romana a fost sarbatorita si "Duminica romanilor migranti”, ocazie cu care, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie in toate parohiile, manastirile si schiturile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului, in timpul Sfintei Liturghii au fost inaltate rugaciuni de multumire, de cerere si de ajutor pentru inmultirea dragostei intre cei plecati din tara si cei ramasi acasa.In altarul de vara al Manastirii Sf. Ioan Rusul din localitatea Slobozia de Giurgiu, Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie a fost savarsita de Intaistatatorul eparhiei noastre, inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi. In cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa a explicat pericopa evanghelica in care a fost prezentata minunea inmultirii painilor si a pestilor, subliniind marea milostivire a lui Dumnezeu fata de om, care, cu cinci paini si doi pesti, hraneste "cinci mii de barbati, in afara de femei si de copii" (Matei 14, 21), prefigurand, astfel, in chip dumnezeiesc, Sfanta Euharistie sau Taina prin care Il primim pe Insusi Hristos Domnul, in chipul painii si al vinului. De asemenea, Intaistatatorul eparhiei noastre a explicat faptul ca Mantuitorul, prin minunea inmultirii painilor si a pestilor, a aratat multimilor puterea Sa de a le darui si painea "cea de toate zilele", dar ca aveau nevoie si de o alta paine, de credinta in Dumnezeu si in El ca Fiu al lui Dumnezeu.

Totodata, Preasfintia Sa a vorbit si despre rolul acestei Duminici a romanilor migranti care nu face altceva decat sa le aminteasca romanilor plecati la munca sau la studii in strainatate ca trebuie sa pastreze valorile crestine romanesti si identitatea nationala.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, in sedinta sa de lucru din 25-26 februarie 2009, a hotarat ca, in fiecare an, prima duminica dupa Praznicul Adormirii Maicii Domnului (15 august), sa fie sarbatorita ca "Duminica romanilor migranti”. Astfel, aceasta duminica a fost inscrisa in calendarul bisericesc la rubrica Date Importante si inclusa in programele liturgice si pastoral-misionare ale fiecarei eparhii.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.
Pe aceeaşi temă

19 August 2013

Vizualizari: 245

Voteaza:

Slujire arhiereasca la Manastirea Sfantul Ioan Rusul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE