Slujire misionara si social filantropica in parohia Mandresti, Protoieria Tecuci

In data de 14 martie 2012, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, in cadrul programelor misionare si social filantropice dedicate „Anului omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor“, parohia Mandresti a fost gazda unui amplu eveniment duhovnicesc, organizat de Protoieria Tecuci si dedicat comunitatii crestine din aceasta parohie.

Programul a debutat cu savarsirea Sfintei Liturghii a Darurilor mai inainte sfintite de catre un sobor de 7 preoti din cercul misionar coordonat de pc.

pr. Panaite Balan. La slujba au participat numerosi credinciosi, precum si elevii claselor primare din localitate, care, la momentul randuit au fost impartasiti cu Sfintele Taine.
Dupa Sfanta Liturghie a fost oficiata slujba Sfantului Maslu, la care au fost prezente si cadrele medicale voluntare, participante la aceasta activitate misionara si social filantropica.

La final, credinciosii au primit daruri de alimente, fructe si dulciuri, precum si brosura intitulata Taina Sfantului Maslu, editata de Arhiepiscopia Dunarii de Jos, revista eparhiala „Calauza ortodoxa“, iconite si alte daruri de suflet.

Intr-un spatiu special amenajat, dna doctor Daniela Cristea a oferit gratuit consultatii medicale unui numar de 56 bolnavi, batrani si fara ajutor, aflati in evidentele speciale ale parohiei punand la dispozitia bolnavilor intreaga aparatura necesara.

De asemenea, prin grija Protoieriei Tecuci si a farmaciilor Gifarm si Sormed din Tecuci, au fost oferite medicamente gratuite in valoare de 2.800 lei.

Slujirea misionara a fost prelungita din biserica la casele unor credinciosi batrani, bolnavi si neputinciosi, care au primit din partea Consiliului si Comitetului parohial daruri de alimente si fructe.

Evenimentul de la parohia Mandresti se inscrie in calendarul misionar eparhial prevazut pentru Postul Mare, conform caruia in toate parohiile sarace si filialele din eparhie se va oficia slujba Sfantului Maslu cu 7 preoti si vor fi organizate caravane medicale.

Sursa: edj.ro

 

.

15 Martie 2012

Vizualizari: 219

Voteaza:

Slujire misionara si social filantropica in parohia Mandresti, Protoieria Tecuci 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE