'Societatea de astazi. O lume fara familie?', la Cinema Victoria

Familia este celula de bază a societății. În contextul în care aceasta este tot mai mult agresată de noile tendințe ale lumii contemporane, membrii Organizației Creștine „Agape”, cu sediul în Cluj-Napoca, au demarat proiectul dezbaterilor despre viața de familie în parohiile clujene.

De doi ani, acesta a fost implementat în mai multe parohii, iar rezultatele sunt pozitive, așa cum declară Mihai Coste, coordonator de programe în cadrul organizației: „Am constatat că este un interes real din partea credincioșilor. Avem un chestionar de evaluare pe care îl distribuim de fiecare dată celor care participă la întâlniri și pe majoritatea acestor chestionare, participanții și-au exprimat dorința ca aceste întâlniri să se repete. Din perspectiva feedback-ului pe care îl avem de la participanți, noi am considerat că trebui să continuăm acest proiect”.Conferințe despre viața de familie, la Cluj-Napoca
Așadar, membrii organizației continuă campania pentru promovarea unei familii creștine reușite, într-un mod chiar mai amplu decât până acum. Pe lângă dezbaterile despre viața de familie organizate în parohiile clujene, ei vor organiza regulat și conferințe pe tema familiei. Acestea vor începe joi, 20 noiembrie 2014, la Cinema Victoria, cu conferința „Societatea de astăzi. O lume fără familie?” susținută de părintele prof. univ. dr. Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Conferința va începe la ora 19:00 și se va desfășura în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, al Clujului, Maramureșului și Sălajului. Aceasta va fi urmată de alte întâlniri, care vor fi organizate pentru început în Cluj-Napoca, iar pe viitor și în alte localități din Arhiepiscopia Clujului.

Semnal de alarmă, dat societății
„Conferința vine să tragă un semnal de alarmă societății noastre în care familia, în înțelesul ei creștin, se pare că este pe cale de dispariție. Dispărând familia, ca celulă de bază a societății, va dispărea însăși rațiunea ei de a fi, adică a societății, dar și a omului ca ființă comunitară. Efortul de a ne opune înlocuirii familiei cu surogate de familie așa cum se încearcă astăzi de către mulți, trebuie să însemne misiunea noastră bună, mai provocatoare ca oricând”, a spus părintele professor Stelian Tofană.

Autor: Alexandra Andereș
Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

19 Noiembrie 2014

Vizualizari: 251

Voteaza:

'Societatea de astazi. O lume fara familie?', la Cinema Victoria 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE