Studentii teologi au colindat in Catedrala mitropolitana din Sibiu

Studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu au sustinut joi, 19 decembrie, traditionalul concert de colinde in Catedrala mitropolitana. La eveniment au participat Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, Preasfintitul Andrei Fagarasanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, decanul facultatii sibiene, pr.

prof. univ. dr. Aurel Pavel, cadre ddiactice, slujitori ai lacasului de cult, studenti si credinciosi. Studentii teologi au interpretat 15 colinde traditionale, armonizate pe patru voci barbatesti. Coristii au fost dirijati de pr. prof. univ. dr. Vasile Grajdian, pr. lect. univ. dr. Sorin Dobre si diacon asist. dr. Dan Alexandru Streza.

Din repertoriu amintim colinde precum "Colo-n sus pe langa luna”, “Toata legea crestineasca”, “Maica Sfanta s-o pornitu”, “Sloboza-ne gazda-n casa” sau “Colindul lui Dumnezeu”.

In cuvantul de binecuvantare si de felicitare, IPS Mitropolit Laurentiu a amintit vechimea acestei traditii de la Sibiu ca, in joia dinaintea Craciunului, studentii sa colinde in Catedrala mitropolitana, iar in duminica dinaintea marelui praznic, corul lacasului de cult sa incante credinciosii cu un concert.“Aducem pretuire si multumire studentilor nostri teologi si profesorilor care i-au pregatit. Ne dorim ca studentii sa ajunga la starea de perfectiune si am dorit sa vedem ce se poate face peste nivelul mediu, iar in aceasta seara au demonstrat cu prisosinta ca au atins un nivel inalt. Va doresc sa petreceti cu bucurie si cu multa ravna sarbatorile sfinte. Sa fiti bucurie parintilor si comunitatilor de unde veniti, cantand de Craciun si in bisericile parohiale”, a spus IPS Mitropolit Laurentiu

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

20 Decembrie 2013

Vizualizari: 244

Voteaza:

Studentii teologi au colindat in Catedrala mitropolitana din Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE