Traditii si obiceiuri populare din perioada premergatoare a sarbatorilor de iarna: Sfantul Andrei si Sfantul Nicolae

Asociația „Familia Tradițională” organizează astăzi, 05decembrie 2016,de la ora 18:00, la Colegiul Sfântul Nicolae Iași, în sala Juventus, întâlnirea de suflet Tradiții și obiceiuri populare din perioada premergătoare a sărbătorilor de iarnă - Sfântul Andrei și Sfântul Nicolae susținută de doamna Angela Paveliuc Olariu, doctor în etnografie.

Evenimentul face parte din suita de activități organizate în cadrul proiectului Dor de Tradiție care a debutat la1 iulie 2016 și se va desfășura pe parcursul unui an calendaristic.

Scopul acestei întâlniri de suflet este de a readuce în fața publicului ieșean elemente de identitate națională sintetizate în tradițiile și obiceiurile pe care poporul nostru le-a păstrat și le-a evocat datorită fidelității față de datina străbunilor, dar și față de evlavia pentru cei doi sfinți care preced și vestesc nașterea Domnului: Sfântul Andrei, apostolul și ocrotitorul românilor și Sfântul Nicoale, milostivul arhiereu aducător de daruri.

Participarea este liberă și ceaiul oferit de gazde.

Proiectul „Dor de tradiție” beneficiază de o finanțare nerambursabilă în valoare de 62223 lei din partea Primăriei Municipiului Iași.

Responsabil „Dor de tradiție”:
Ionut Lucian Zota
Tel: 0745 992 6682
E-mail: asociatiafamiliatraditionala@gmail.com
www.familiatraditionala.ro
www.facebook.com/AsociațiaFamiliaTraditionala

 

Pe aceeaşi temă

05 Decembrie 2016

Vizualizari: 191

Voteaza:

Traditii si obiceiuri populare din perioada premergatoare a sarbatorilor de iarna: Sfantul Andrei si Sfantul Nicolae 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE