Vineri, Sfantul Mucenic Pantelimon, metocul Episcopiei Caransebesului isi va cinsti ocrotitorul

În fiecare an în data de 27 iulie foarte mulți credincioși din Caransebeș, dar și din împrejurimi și alte zone ale țării aleg să meargă la Schitul Caransebeș, metocul Episcopiei Banatului Montan. Așezământul monahal își cinstește în această zi ocrotitorul pe Sfântul Mare Mucenic Pantelimon.

Din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului în acest an Sfânta Liturghie va fi oficiată de părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial în altarul de vară, alături de un sobor de preoți și diaconi. Toți cei care vin să se roage la Sfântul Pantelimon, ocrotitorul schitului, vor avea bucuria să se închine și la o părticică din moaștele sfântului tămâduitor, aduse la acest așezământ monahal în anul 2017, din București, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

După sfânta slujbă bucuria praznicului va continua cu o agapă frăţească oferită de părintele stareţ Ioachim tuturor credincioşilor ce sunt așteptați să participe și în acest an la hramul schitului ocrotit de Sfântul Pantelimon. Metocul se află în curs de amenajare, sub purtarea de grijă a părintelui stareţ Ioachim Rad, urmând ca aici să se dezvolte o gospodărie pentru deservirea Centrului Eparhial şi cantinei Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş.

Sfântul Pantelimon a trăit în primele veacuri creștine, primind cununa muceniciei în anul 303. Acest sfânt tămăduitor, care tânăr fiind a plecat prin martiriu din această lume la aproximativ 23-25 de ani. În momentul decapitării sfântului din rana lui nu a curs sânge, ci lapte, iar măslinul de care a fost legat a rodit în acel moment.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

Pe aceeaşi temă

26 Iulie 2018

Vizualizari: 176

Voteaza:

Vineri, Sfantul Mucenic Pantelimon, metocul Episcopiei Caransebesului isi va cinsti ocrotitorul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE