Vizita Parintelui Zaharia Zaharou la Cluj-Napoca

La invitatia Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, Parintele Arhimandrit Zaharia Zaharou, duhovnic la Manastirea „Sfantul Ioan Botezatorul” din Essex (Anglia) va face o vizita la Cluj-Napoca, in perioada 5 - 8 iunie 2012.

Parintele Zaharia este ucenic al Arhimandritului Sofronie Saharov - intemeietorul Manastirii de la Essex si ucenicul Sfantului Siluan Athonitul.

Programul vizitei

Marti 5 iunie
- ora 18.00, Intalnire cu studentii la teologie si elevii seminaristi, in Sala „Nicolae Ivan”, Piata Avram Iancu nr. 18.

Miercuri 6 iunie
- ora 08.00, Sfanta Liturghie oficiata de Preasfintitul Vasile Somesanul si Sinaxa cu staretii, staretele si duhovnicii manastirilor din Arhiepiscopia Clujului, la Manastirea „Acoperamantul Maicii Domnului” din Floresti, cu tema Calugarul si duhul veacului;
- ora 18.00, Vecernia si cuvant de folos al Parintelui Zaharia, in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca.

Joi 7 iunie
- ora 08.00, Sfanta Liturghie la Manastirea „Sfanta Elisabeta” din Cluj-Napoca, strada Arțarului, nr. 7;
- ora 18.00, Intalnire cu tinerii din ASCOR Cluj-Napoca, in Aula Facultatii de Stiinte Economice si Gestiune a Afacerilor, strada Teodor Mihali, nr. 58-60.

Parintele Zaharia Zaharou s-a nascut si a crescut in Cipru. La 18 ani a plecat in Anglia pentru de a studia Chimia la Londra. Aici l-a cunoscut pe Parintele Sofronie Saharov care venise din Muntele Athos sa infiinteze Manastirea Essex si a hotarat sa renunte la chimie pentru a urma calea monahala. A fost trimis sa studieze teologia in Franta si Grecia, iar la finalizarea studiilor s-a intors la Essex. Este licentiat in Teologie al Institutului Saint-Serge din Paris si al Universitatii din Tesalonic. Titlul de doctor in Teologie l-a obtinut cu o lucrare despre teologia Arhimandritul Sofronie, facuta sub indrumarea renumitului teolog grec George Mantzaridis.

Pe langa limba greaca, vorbeste fluent rusa, franceza si engleza. Este traducatorul oficial din rusa in greaca al scrierilor Staretului Sofronie. Este autor al mai multor carti, unele publicate si in limba romana: „Hristos Calea vietii noastre. Darurile teologiei arhimandritului Sofronie”, „Largiti si voi inimile voastre”, „Omul tainic al inimii: Cultivarea inimii in Antropologia Ortodoxa”, „Merinde pentru monahi”. A conferentiat despre teologia Sfantului Siluan Athonitul si a Staretului Sofronie in numeroase tari, dintre care Anglia, Finlanda, Grecia, Bulgaria, Romania.

Sursa: radiorenasterea.ro

 

.
Pe aceeaşi temă

31 Mai 2012

Vizualizari: 420

Voteaza:

Vizita Parintelui Zaharia Zaharou la Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE