Vizite arhieresti si cateheze in Postul Adormirii Maicii Domnului

Potrivit hotararii Inaltpreasfintitului Parinte Andrei Andreicut, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, pe toata perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, in parohiile din cuprinsul eparhiei preotii sustin, la finalul Paraclisului Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, cateheze pentru preacinstirea Maicii Domnului. Astfel, credinciosii ajung sa cunoasca mai multe despre Fecioara Maria, dar si despre importanta cinstirii ei.

In aceasta perioada, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei va vizita mai multe parohii din cele doua judete, Cluj si Bistrita-Nasaud, unde va sluji Paraclisul Maicii Domnului si va rosti la final o cateheza in fata credinciosilor.

Mai multe informatii ne-a oferit purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Bogdan Ivanov: „Avand in vedere ca am intrat intr-o perioada binecuvantata din punct de vedere duhovnicesc, a Postului Sfintei Marii, avand si o evlavie deosebita pentru Maica Domnului si pentru aceasta perioada a anului liturgic, Inaltpreasfintitul Mitropolit Andrei si-a facut in asa fel agenda acestor doua saptamani de post incat in fiecare seara sa fie prezent intr-una dintre comunitatile de credinciosi din Arhiepiscopia Clujului, in cele doua judete din Cluj si Bistrita-Nasaud, unde impreuna cu preotii si credinciosii sa savarseasca slujba Paraclisului si sa rosteasca una din catehezele pe care practic, prin program, le vor face toti preotii din Arhiepiscopia noastra.

Luni, in prima zi a postului, Parintele Mitropolit Andrei a fost primit in parohia „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din cartierul Manastur, Cluj-Napoca, unde, de la ora 18.00, a savarsit Paraclisul Maicii Domnului si a rostit o cateheza.

Marti, 2 august, de la ora 19.00, va face slujba Paraclisului si va rosti o cateheza in parohia Telciu din Protopopiatul Nasaud.

Miercuri, Inaltpreasfintia Sa va fi prezent in parohia Oarta de Sus, satul sau natal, din judetul Maramures, unde, de asemenea, va face Slujba Paraclisului si va rosti o cateheza, incepand cu ora 21.00.

Joi, va sluji Paraclisul si va rosti o cateheza in parohia Viisoara din Protopopiatul Turda.

Vineri, 5 iulie, cand este pomenit Sfantul Ioan Iacob Hozevitul, Parintele Arhiepiscop si Mitropolit Andrei va oficia Sfanta Liturghie, pentru prima data, pentru credinciosii Parohiei Valea Garbaului, recent infiintata, unde va pune si piatra de temelie la noua biserica cu hramul „Sfantul Ioan Iacob Hozevitul”.

Tot vineri, va face slujba Privegherii la Manastirea Ilva Mare, iar a doua zi, sambata, pe data de 6 august, de sarbatoarea Schimbarii la Fata a Domnului, va oficia Sfanta Liturghie Arhiereasca la aceeasi Manastire, care isi serbeaza hramul.

Sambata seara va face slujba Paraclisului Maicii Domnului si cateheza la Parohia „Sfantul Dumitru” din Floresti, iar duminica va oficia Sfanta Liturghie la Manastirea Piatra Craiului din Protopopiatul Huedin.

Duminica seara, Inaltpreasfintitul Andrei va fi prezent in Catedrala Mitropolitana din Cluj, unde va oficia Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului si va rosti la final o cateheza.

Sursa: radiorenasterea.ro

02 August 2011

Vizualizari: 597

Voteaza:

Vizite arhieresti si cateheze in Postul Adormirii Maicii Domnului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE