'Ziua copilului nascut si nenascut', la Targu Jiu

Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani, filiala „Sfantul Irodion de la Lainici” din Targu Jiu, a organizat duminica, 1 iunie, mai multe activitati inchinate „Zilei copilului nascut si nenascut”. Demersul, promovat si in anii anteriori de studentii ascoristi, a demarat prin prezentarea conferintei cu tema: „Viata e un dar, bucuria sunt copiii’, in Sala de Conferinte a Protoieriei Targu-Jiu Nord.

Au conferentiat pr. Stefan Vatafu, inspector de Religie in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Gorj si pr. Marius-Olivian Tanasie, de la Biserica "Inaltarea Domnului" din Targu-Jiu. A urmat slujba Acatist a Sfantului Stelian, ocrotitorul copiilor, savarsita la Biserica ,,Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril”. La finalul activitatii, studentii ascoristi, impreuna cu cei cateva zeci de credinciosi prezenti, au aprins o cruce de lumanari in Piata Prefecturii municipale.

„Prin aceasta activitate am incercat sa tragem un semnal de alarma asupra importantei vietii pentru cei maisi si cei mici laolalta. Copiii sunt viitorul nostru si de aceea trebuie sa-i lasam sa vina pe lume. Mai mult, ei sunt daruri de la Dumnezeu pe care, uneori, din stiinta si intunecati de diavol, unii le refuza. Speram ca prin aceste activitati sa venim in sprijinul unei mai bine educatii crestine in randul tinerelor familii crestine”, a spus Rarvan Merei, presedintele ASCOR Targu Jiu.
Diac. Ionita Apostolache

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.
Pe aceeaşi temă

03 Iunie 2014

Vizualizari: 338

Voteaza:

'Ziua copilului nascut si nenascut', la Targu Jiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE