Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice, la Centrul Rezidential de la Harja

Cu binecuvantarea PS Ioachim Bacauanul a avut loc pe 1 octombrie 2012 (ziua internationala a persoanelor varstnice), un colaj social - cultural la Centrul rezidential de ingrijire persoane varstnice al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, de la Parohia Harja. Evenimentul se inscrie in contextul mai multor evenimente cultural - religioase ale anului omagial dedicat de catre Patriarhia Romana ingrjirii bolnavilor si Tainei Sf. Maslu dar, si in contextul anului european al imbatranirii active si solidaritatii dintre generatii.

Evenimentul a fost realizat de Arhiepicopia Romanului si Bacului – Caminul de batrani, coordonat de Pr. Ilarion Mata, director al institutiei, in parteneriat cu Universitatea Bacau - Centrul Europe Direct, coordonator al proiectului fiind Prof. Univ. Dr. Doina Cmeciu.

Au fost invitati: Cvartetul de opera al Filarmonicii Bacau „Orpheus, actor Bogdan Mihai - Teatrul Bacovia din Bacau, care au oferit un spectacol muzical – artistic beneficiarilor acestui centru de batrani dar si reprezentanti ai Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, Prefecturii Bacau, Universitatii „Vasile Alecsandri” Bacau, Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia copilului Bacau, SPAS Bacau, Directia de asistenta sociala Onesti, Funfatiei „Episcop Melchisedec”, Primariilor Onesti si Oituz, Societatii Crucea Rosie Bacau, Colegiilor nationale Dimitrie Cantemir si Grigorie Moisil Onesti, Asociatiilor pentru varstnici din Bacau si Protoierie Onesti.

A fost sustinuta o prelegere cu tema "Dialog intre generatii in judetul Bacau" de catre Prof.univ.dr. Doina Cmeciu, Coordonator Centrul European de Informare „Europe Direct” Bacau, apoi altul “Rolul activ al persoanelor de varsta a treia in asezaminte socio-culturale din judetul Bacau “– Preot paroh Ilarion Mata, Director Camin de Batrani „Sf. Voievod Stefan cel Mare” Harja Bacau.

Evenimentul a continuat cu un Dialog interactiv intre institutii: initierea unui cadru formativ in care persoanele de varsta a treia sa joace un rol activ in societate.

Dupa spectacolul oferit de orchestra Filarmonicii din Bacau si momentele artistice ale actorului, activitatea a fost incheiata printr-o rugaciune de multumire adusa lui Dumnezeu pentru binefacerile revarsate asupra persoanelor varstnice cinstite de intreaga societate civila.

Sursa: epr.ro

03 Octombrie 2012

Vizualizari: 363

Voteaza:

Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice, la Centrul Rezidential de la Harja 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE