Ziua portilor deschise la Centrul de Ingrijiri Paliative 'Sfantul Nectarie' din Cluj-Napoca

Arhiepiscopia Ortodoxa a Vadului, Feleacului si Clujului organizeaza miercuri, 9 noiembrie 2011, in ziua de praznuire a Sfantului Ierarh Nectarie, cu incepere de la ora 1000, evenimentul Ziua portilor deschise la Centrului de Ingrijiri Paliative din Cluj-Napoca, de pe strada Cernei fara numar din cartierul Marasti.

Evenimentul, la care sunt asteptati sa participe reprezentantii autoritatilor locale si judetene, oameni din lumea medicala clujeana, oameni de cultura, reprezentantii presei scrise si audiovizuale si toti cei care doresc, va incepe miercuri, 9 noiembrie 2011, la ora 10.

00 cu oficierea Sfintei Liturghii arhieresti de catre PS Episcop vicar Vasile Somesanul in capela Centrului „Sfantul Nectarie”.

In jurul orei 12.30 va fi organizat un tur al Centrului pentru reprezentantii presei si pentru toti cei prezenti, in care Preasfintitul Vasile Somesanul va prezenta cladirea si serviciile medicale care vor fi oferite in unitatea de tip Hospice.

De la ora 13.00 Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei va oficia slujba Acatistului Sfantului Ierarh Nectarie in paraclisul Centrului.

Piatra de temelie la Centrul de Ingrijiri Paliative „Sfantul Nectarie” din Cluj-Napoca a fost pusa pe data de 25 septembrie 2009, iar in prezent lucrarile sunt finalizate in proportie de 95%, cu o investitie de peste 4.000.000 lei, bani proveniti din donatii, sponsorizari, dar si din partea autoritatilor locale si centrale. Constructia cladirii va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2011, urmand ca, dupa primirea acreditarilor medicale, sa poata oferi servicii primilor bolnavi, incepand in primavara anului urmator.

Centrul de Ingrijiri Paliative „Sfantul Nectarie” reprezinta un proiect unic in aceasta parte a Transilvaniei si va fi oferi sprijin medical si sufletesc bolnavilor oncologici, aflati in fazele terminale ale bolii, dar si familiilor acestora. Serviciile gratuite vor fi asigurate de o echipa interdisciplinara, formata din medici specialisti, asistente medicale, farmacisti, asistenti sociali si preoti, infirmiere si voluntari si vor oferi bolnavilor sansa de a-si trai cu deminate suferinta.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei

Pr. Bogdan Ivanov
 

.

08 Noiembrie 2011

Vizualizari: 353

Voteaza:

Ziua portilor deschise la Centrul de Ingrijiri Paliative 'Sfantul Nectarie' din Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE