Reluarea lucrarilor de restaurare-conservare a Ansamblului Catedralei Reintregirii din Alba Iulia

Palatul Arhiepiscopal Ortodox din Alba Iulia se afla in plin proces de restaurare-conservare, in aceste zile fiind reluate lucrarile incepute in urma cu doi ani, Ministerul Culturii alocand in acest sens suma de 6,7 miliarde de lei, transmite corespondentul Rompres.
In anul 2003, in preajma aniversarii a 85 de ani de la Marea Unire, au fost restaurate doar clopotnita si galeriile laterale ale Ansamblului Catedralei Reintregirii, lucrarile fiind sistate la vremea respectiva din cauza insuficientei fondurilor.

In aceste zile, in urma alocarii banilor necesari, lucrarile au fost reluate, termenul de finalizare fiind de sase luni. De mentionat ca nu va fi restaurat decat Palatul Arhiepiscopal, nu si Catedrala Reintregirii.

Ansamblul Arhitectural Ortodox din Alba Iulia a fost construit in anii 1921-1922, fiind un simbol al unitatii nationale si spirituale a romanilor.

Ansamblul nu reprezinta stilul specific al unei epoci istorice anume, ci sinteza mai multor elemente arhitectonice si decorative traditionale romanesti.
La 15 octombrie 1922, aici au fost incoronati ca suverani ai tuturor romanilor regele Ferdinand I si regina Maria.

.

28 Septembrie 2005

Vizualizari: 785

Voteaza:

Reluarea lucrarilor de restaurare-conservare a Ansamblului Catedralei Reintregirii din Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE