Patriarhul Teoctist, colindat de copii din toata tara

Cete de colindatori din toate colturile tarii s-au adunat ieri, la Palatul Patriarhiei, la traditionala serbare din jurul bradului de Craciun "Colinda Sfanta din sufletul copiilor la Nasterea Domnului". Ei au fost intampinati de Preafericitul Parinte Patriarh Teoctist, insotit de inalti ierarhi, si au fost rasplatiti cu daruri traditionale.

Serbarea de Craciun s-a desfasurat in cadrul Expozitiei nationale a celei de-a XIII-a editii a Concursului "Icoana din sufletul copilului", organizat de Patriarhia Romaniei si Ministerul Educatiei si Cercetarii inca din 1993. In holul Palatului au fost expuse peste 500 de icoane pictate pe lemn si pe sticla, obiecte de arta bisericeasca, realizate de copii din toata tara sau din comunitati romanesti de peste hotare. In cadrul sectiunii "Marturii crestine" au fost prezentate si primele machete realizate in cadrul proiectului "Biserici demolate in anii dictaturii - biserici renascute in sufletul copiilor", initiat de Asociatia "Urmasii Sfintilor Brancoveni" in colaborare cu Palatul Copiilor Buzau.

Cele mai valoroase lucrari au fost premiate, iar atmosfera a fost completata de cetele de colindatori. Din Suceava si pana in Maramures sau Targu Jiu, de la copii de gradinita si pana la elevi ai Scolii Speciale nr. 1 "Vatra Luminoasa", sau cei ai seminariilor teologice, toti au venit pentru a vesti nasterea Domnului. Si pentru ca au batut cale lunga pana la Bucuresti, colindatorii au prezentat si datini de Anul Nou, astfel ca nu au lipsit din holul Palatului Patriarhie nici calusarii, nici caprele si nici mascatii. Fiecare ceata a primit diploma "Cantecul care zideste", precum si daruri traditionale de Craciun.

.

19 Decembrie 2005

Vizualizari: 1280

Voteaza:

Patriarhul Teoctist, colindat de copii din toata tara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE