Rudele PF Teoctist, aduse la Bucuresti cu autocarul

 

Autoritatile din localitatea natala a Prea Fericitului Patriarh Teoctist au decis sa-i ajute pe apropiatii si membrii familiei sa poata ajunge la funeraliile organizate maine in Bucuresti. Hotararea a fost luata dupa ce o parte dintre nepotii fostului Patriarh, batrani de peste 70 de ani, cu venituri foarte mici, s-au plans ca nu au bani sa mearga pana la Bucuresti.

"Am facut rost de un autocar de 50 de locuri, in care vor fi transportate 70 de persoane la Bucuresti. Bineinteles ca au avut prioritate rudele si apoi ceilalti sateni", ne-a declarat Mihai Chihaia, primarul comunei Stauceni.

Oamenii vor pleca in aceasta seara, urmand sa ajunga in Capitala maine-dimineata in jurul orei 5.

00. "Am discutat la Patriarhie si ni s-a pus la dispozitie un loc unde sa tragem cand ajungem la Bucuresti. Ne vom intoarce acasa tot vineri, dupa inmormantare", a mai declarat primarul.

Au aflat vestea de la radio

Vestea mortii Prea Fericitului Teoctist a cazut ca un trasnet pentru satenii din Victoria, acolo unde acesta avea cele mai apropiate rude. Toti cei sase nepoti ramasi in viata au aflat din presa despre trecerea la cele vesnice a unchiului lor. "Am auzit la radio, la ora cinci si un sfert, ca a murit. Nu mi-a venit sa cred. Nici nu stiam ca este bolnav", ne-a povestit Mihai Arapasu, de 75 de ani, un nepot al Prea Fericitului.

Rudele povestesc ca fostul Patriarh si-a vizitat ultima data locurile copilariei in urma cu doi ani. "Cand stiam ca vine in sat, ne pregateam cu totii. Il intampinam asa cum se face la tara, imbracati in costume populare, pe cai albi. Era Dumnezeul nostru! Venea si slujea la biserica pe care a ctitorit-o in sat. De cand a fost ales Patriarh, nu a mai venit niciodata singur, doar insotit de alti preoti", povesteste Valeria Hreapca, de 73 de ani, o nepoata.

Printre lacrimi, femeia are numai cuvinte de lauda la adresa celui mai de seama membru al familiei Arapasu. "Era foarte modest, fara pretentii. Cand venea la masa la noi acasa, cea mai mare placere era sa-i pregatesc mamaliguta cu branza si smantana", isi aminteste nepoata Prea Fericitului Teoctist.

Nu multi din familia fostului Patriarh l-au urmat pe calea slujirii Domnului. "Are o stranepoata, maica Lavinia, care slujeste la Manastirea Agapia", explica nepotul Mircea Arapasu.

.

01 August 2007

Vizualizari: 1422

Voteaza:

Rudele PF Teoctist, aduse la Bucuresti cu autocarul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE