Mitropolitul Anania il critica pe purtatorul de cuvant al Patriarhiei


Mitropolitul Anania il critica pe purtatorul de cuvant al Patriarhiei

Biroul de presa al Mitropoliei Clujului a dat ieri un comunicat de presa in care se arata: "Mitropolitul Bartolomeu al Clujului doreste sa precizeze ca, intr-adevar, este autorul propunerii din 2004, in urma careia Sfntul Sinod le-a interzis preotilor sa se implice in politica partinica, dar nu este si autorul propunerii din martie 2008, prin care li se permite preotilor sa candideze pentru consiliile locale sau judetene, asa cum in repetate rnduri a insinuat public purtatorul de cuvant al Patriarhiei. Adaugam precizarea ca in urma Scrisorii Circulare emise recent de catre Sinodul Mitropolitan al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, pana in momentul de fata nu s-a inregistrat nici o cerere in acest sens din partea vreunui preot, inclusiv din partea singurului care se declara deschis in favoarea  militantismului politic al clerului si care i-a declarat personal Mitropolitului ca intelege sa-si vada doar de misiunea preoteasca". In legatura cu acest comunicat, pr. Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, ne-a declarat:

"Niciodata nu am afirmat ca propunerea amintita ar fi venit din partea Arhiepiscopiei Clujului. In comunicatul de presa al Patriarhiei, din 11 martie a.

c., se precizeaza ca propunerea de participare a preotilor la alegerile pentru consiliile locale a venit din Transilvania. Intr-o emisiune pentru BBC am dat doar un exemplu in acest sens, referindu-ma la un preot din eparhia IPS Andrei de Alba Iulia."


Dumitru Manolache

 

PRECIZARE

In legatura cu cele precizate in comunicatul de presa al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, de astazi, 20 martie 2008, precizam:


Atat in comunicatele de presa date publicitatii in zilele de 7 si 13 martie 2008, referitoare la hotararea Sfantului Sinod cu privire la posibilitatea preotilor de a candida numai ca independenti si numai in consiliile locale si judetene, cat si in declaratiile de presa facute in acele zile pe aceasta tema, nu am mentionat niciodata numele Inalt Preasfintitului Bartolomeu, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului.


Concret, nici nu am fost intrebat si nici nu am declarat ca Inalt Preasfintitul Mitropolit Bartolomeu a facut propunerea care a stat la baza  hotararii Sfantului Sinod din anul 2004, nici ca la ultima sedinta sinodala ar fi propus ca preotii sa poata candida ca independenti in consiliile locale si judetene.

 

Pr. C. Stoica

 

.

20 Martie 2008

Vizualizari: 817

Voteaza:

Mitropolitul Anania il critica pe purtatorul de cuvant al Patriarhiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE