Un preot, condamnat initial la 13 ani de inchisoare pentru crima, a fost pus in libertate


Preotul Nicolae Ticu a fost condamnat la 14 ani de inchisoare, de catre Tribunalul Arges, pentru uciderea unui tanar. Dupa un an de procese, Curtea de Apel Pitesti l-a pus in libertate pe preotul criminal, revoltand opinia publica locala. In replica, familia celui asasinat de Ticu ameninta ca-si va face singura dreptate.


La finalul lunii ianuarie a anului trecut, locuitorii din Curtea de Arges au aflat cu stupoare ca un tanar localnic, Costel Valentin Nita, a fost asasinat in apropierea Fantanii Mesterului Manole. Tanarul a fost, pur si simplu, zdrobit in bataie, de catre fratii Gheorghe si Nicolae Ticu, din comuna Baiculesti, din apropiere de municipiul Curtea de Arges.

Dupa ce victima a murit, cei doi criminali au incercat sa stearga orice urma a crimei. Au tarat trupul victimei intr-un sant de pe marginea drumului si au dat apoi foc cadavrului, dupa ce l-au stropit, in prealabil, cu motorina. Aflati, insa, sub influenta bauturilor alcoolice, fratii Ticu nu au mai apucat sa isi duca planul la bun sfarsit. Cadavrul partial incinerat al lui Costel Valentin Nita a fost descoperit a doua zi. Expertiza medico-legala a stabilit ca tanarul putea fi salvat, daca nu ar fi fost abandonat in sant. Ceea ce a revoltat comunitatea locala, in mod deosebit, a fost faptul ca unul dintre criminali, Nicolae Ticu, este preot ortodox. Cei doi agresori au fost arestati, iar Tribunalul Judetean Arges i-a condamnat, in luna decembrie 2004, la 13 ani, respectiv 14 ani de inchisoare, la plata unor despagubiri de un miliard de lei familiei victimei, precum si la interzicerea unor drepturi.


Justitia isi schimba verdictul

Preotul a facut recurs, nemultumit de pedeapsa primita, iar judecatorii de la Curtea de Apel Pitesti au dispus, recent, nici mai mult, nici mai putin, decat punerea acestuia in libertate. In ciuda faptului ca omorul a fost opera ambilor frati, pentru fratele preotului, magistratii au apreciat ca sentinta Tribunalului a fost corecta, mentinandu-se pedeapsa initiala. Nicolae Nita, tatal tanarului ucis, s-a declarat revoltat de sentinta in cauza si e decis sa isi razbune copilul: "Nu inteleg cum e posibil ca popa Ticu sa fie liber. Daca el nu face puscarie pentru ca mi-a omorat copilul, atunci fac eu. O sa-mi fac singur dreptate, daca Justitia din tara asta nu-mi face", a declarat tatal celui ucis.

.

24 Iulie 2005

Vizualizari: 1424

Voteaza:

Un preot, condamnat initial la 13 ani de inchisoare pentru crima, a fost pus in libertate 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE