40 de zile de la trecerea la cele vesnice a Patriarhului Alexei al II-lea al Moscovei


40 de zile de la trecerea la cele vesnice a Patriarhului Alexei al II-lea al Moscovei

Ieri, 13 ianuarie a.c., in toate bisericile apartinand Patriarhiei Moscovei din cuprinsul Rusiei si din strainatate a fost savarsita slujba parastasului la implinirea celor 40 de zile de la mutarea la Domnul a Preafericitului Parinte Alexei al II-lea, Patriarhul Moscovei.

In catedrala cu hramul "Botezul Domnului" din Elohovo, o suburbie a Moscovei, unde a fost inmormantat fostul patriarh, a fost savarsita Sfanta Liturghie urmata de slujba parastasului, avandu-l ca protos pe Inaltpreasfintitul Parinte Chiril, Loctiitor al Tronului Patriarhal al Bisericii Ortodoxe Ruse si Mitropolit de Smolensk si Kaliningrad.

Mentionam faptul ca la slujba parastasului au participat inclusiv presedintele Rusiei, dl.

Dimitri Medvedev, ca si dl. Vladimir Putin, primul-ministru al Rusiei, care au fost intampinati la intrarea in catedrala de catre Inaltpreasfintitul Parinte Chiril. Vizibil emotionati de personalitatea fostului patriarh al Moscovei, cei doi demnitari au depus cate un buchet de flori albe pe mormantul acestuia, prilej cu care au avut cateva momente de reculegere.

Pe data de 27-28 ianuarie, odata cu convocarea intregii ierarhii a Bisericii Ortodoxe a Rusiei, Patriarhia Moscovei isi va alege succesorul patriarhului Alexei al II-lea.

Dr. Stefan Toma

.

13 Ianuarie 2009

Vizualizari: 298

Voteaza:

40 de zile de la trecerea la cele vesnice a Patriarhului Alexei al II-lea al Moscovei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE