A IV-a editie a Simpozionului bianual pentru Tineret organizat de Arhiepiscopia Sibiului


A IV-a editie a Simpozionului bianual pentru Tineret organizat de Arhiepiscopia Sibiului

Sfanta Liturghie, centrul vietii noastre in Hristos

In perioada 6 - 7 iunie 2008 se va desfasura cea de a IV-a editie a Simpozionului bianual pentru Tineret oraganizata de Departamentul pentru tineret din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului.

Cunoastem cu totii ca sfanta Liturghie este centrul vietii noastre crestine. Ea este "insotirea Cerului cu pamantul", adunare a intregului Trup al lui Hristos - a ingerilor, a sfintilor, a credinciosilor - in jurul slujirii tainei Trupului si Sangelui Domnului. In cadrul ei traim prin Duhul Sfant intregul eveniment mantuitor: Intruparea, Rastignirea, Invierea, Inaltarea, Cincizecimea si ne indreptam spre plinirea Imparatiei atunci cand ne vom uni desavarsit cu Hristos "din a Carui dumnezeire acum ne impartasim"(Sf. Ioan Damaschin).

Fara Sfanta Impartasanie e imposibil ca omul sa se mantuiasca, adica sa dobandesca participarea la Viata Vesnica care e Hristos. De aici rezulta importanta capitala a Liturghiei in viata noastra si a impartasirii cu vrednicie din Sfintele Taine ale Domnului.

In lumea in care traim - o lume macinata de atatea crize altoite la randul lor pe o profunda criza spirituala, consecinta fireasca a indepartarii lumii de Hristos, - exista in randul crestinilor tot mai des pericolul relativizarii tainelor credintei si a netrairii randuielilor ei sfinte, intre care un loc central il ocupa Sfanta Liturghie. De aceea apreciem ca reconsiderarea ei, descoperirea intelesurilor ei adanci si trairea acestora reprezinta o prioritate a misiunii Bisericii astazi.

Astfel de consideratii au determinat organizatorii sa aleaga "Sfanta Liturghie, centrul vietii noastre in Hristos" ca tema pentru dezbatere in cadrul editiei a IV-a a Simpozionului bianual pentru Tineret.

Program:

Vineri, 6 iunie - primirea si cazarea participantilor
- ora 20.00- Sala Thalia - program special de deschidere si Concertul corului "MELOS" al Facultatii de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, dirijat de Pr. Prof. Univ. Dr. Nicolae Belean

Sambata, 7 iunie
- ora 8.00 - Sfanta Liturghie in catedrala mitropolitana "Sfanta Treime" (rasunsurile liturgice - oaspetii nostri timisoreni)
- ora 11.00 - masa de amiaza cu toti participantii
- ora 12.00 - Partea I a lucrarilor simpozionului la Facultatea de Teologie "Andrei Saguna". Activitatea pe grupe de lucru paralele:

- grupa I - Proscomidia

- grupa a II-a - Liturghia catehumenilor

- grupa a III-a - Liturghia credinciosilor

- ora 14.00 - pauza

- ora 14.30 - Partea a II-a lucrarilor simpozionului. Sesiune plenara in aula Facultatii "Mitropolit Ioan Metianu". Evaluarea finala si stabilirea concluziilor

- ora 18.00 - cina pentru participantii din exterior

- ora 19.00 - program special de seara

- ora 21.00 - rugaciunile serii - capela "Sf.Mc. Nichita Romanul" a Facultatii de Teologie

Duminica, 8 iunie
- ora 10.00- Sfanta Liturghie in Muzeul Satului - Dumbrava Sibiului
- ora 13.00 - pranzul pentru invitatii externi
- program de vizitare a orasului.Inchiderea lucrarilor Simpozionului

.

06 Iunie 2008

Vizualizari: 612

Voteaza:

A IV-a editie a Simpozionului bianual pentru Tineret organizat de Arhiepiscopia Sibiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE