Arhiepiscopul de Canterbury Dr. Rowan Williams in vizita la Patriarhia Alexandriei


Arhiepiscopul de Canterbury Dr. Rowan Williams in vizita la Patriarhia Alexandriei

Joi, 5 februarie, Primatul Biserici Anglicane, Arhiepiscopul de Canterbury Dr. Rowan Williams, insotit de catre episcopul anglican al Egiptului Dr. Mouneer H. Anis si alte personalitati anglicane, l-a vizitat pe Patriarhul Alexandriei si intregii Africi, Teodor al II-lea, la resedinta Patriarhiei.

In timpul deosebitei intalniri pe care a avut-o Patriarhul Alexandriei cu Arhiepiscopul de Canterbury in biroul patriarhal, s-a facut referire la multipla (complexa) lucrare a Patriarhiei Alexandriei aflata in desfasurare, ca si la prezenta Bisericii Anglicane pe continentul african.

Arhiepiscopul de Canterbury l-a informat pe Patriarhul Teodor al II-lea al Alexandriei despre intrunirea Episcopilor Anglicani din Asia si Africa, care are loc in aceste zile in Alexandria.

Primatul Bisericii Anglicane i-a multumit Patriarhului Alexandriei pentru calduroasa primire ce i s-a facut, care constituie "o deosebita cinste si binecuvantare, de vreme ce vine de la urmasul Marilor Parinti ai Bisericii: Atanasie, Chiril si Ioan cel Milostiv", exprimandu-si in acelasi timp satisfactia pentru raspandirea predicarii Evangheliei pe continentul african, lucrare infaptuita in mare de Patriarhia Alexandriei "aceasta Biserica istorica, care a contribuit decisiv la articularea in cuvant si viata a invataturii crestine". In finalul acestei intrevederi, preafericitul Parinte Teodor al II-lea le-a impartit oaspetilor anglicani daruri simbolice, care sa le reaminteasca de aceasta vizita in Patriarhia Alexandriei.

Dr. Stefan Toma

.

05 Februarie 2009

Vizualizari: 185

Voteaza:

Arhiepiscopul de Canterbury Dr. Rowan Williams in vizita la Patriarhia Alexandriei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE