Arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei si intregii Grecii a savarsit slujba parastasului la mormantul fostului Arhiepiscop Hristodulos


Arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei si intregii Grecii a savarsit slujba parastasului la mormantul fostului Arhiepiscop Hristodulos

 

In ziua de 28 ianuarie 2009, la implinirea unui an de la mutarea la Domnul a fostului Arhiepiscop Hristodulos al Atenei si intregii Grecii, actualul intaistatator al Bisericii Ortodoxe a Greciei a savarsit slujba parastasului la mormantul regretatului Arhiepiscop Hristodulos. La slujba au fost de fata arhierei, multi preoti ai Arhiepiscopiei Atenei, ca numerosi credinciosi.

La finalul slujbei, actualul Arhiepiscop s-a referit la lucrarea inaintasului sau in scaun, afirmand despre momentul mutarii sale la Domnul: "Este ca si cand nu ar fi trecut nici o zi!"

De asemenea, Arhiepiscopul Ieronim a adaugat ca "fericitul Arhiepiscop Hristodulos a infaptuit o deosebita lucrare in Biserica, lucrare care ii face cinste lui insusi, precum altadata aceasta a facut cinste personalitatii fericitului Hristodulos".

Incheindu-si cuvantarea, Arhiepiscopul Ieronim a accentuat ca el insusi, in calitatea sa de arhiepiscop incearca sa continue lucrarea inaintasului sau, spre binele Bisericii.

Dr.

Stefan L Toma

.

29 Ianuarie 2009

Vizualizari: 274

Voteaza:

Arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei si intregii Grecii a savarsit slujba parastasului la mormantul fostului Arhiepiscop Hristodulos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE