Dezbatere universitara dedicata educatiei si moralei ca fundamente ale societatii democratice

Cercul stiintific al masteranzilor din anul II, specializarea Securitate si Relatii Internationale din cadrul Facultatii de Stiinte Politice, Relatii Internationale si Studii Europene , coordopnati de Lect. univ. dr. Iulia Craciun, organizeaza o dezbatere pe tema: "Educatia si morala - fundamente ale societatii democratice".

Prelegerile acestei dezbateri vor fi sustinute de catre: Pr.

Conf. univ. dr. Constantin Necula si Conf. univ. dr. Lucian Grozea.

Evenimentul va avea loc marti, 23 martie a.c., ora 18, in sala S204, et. II, a Facultatii de Stiinte Politice, Relatii Internationale si Studii Europene .

Aceasta dezbatere se doreste a fi un prim eveniment de acest gen, parte a obiectivelor unui cerc stiintific, care isi propune: organizarea unui cadru de dezbateri si cercetari universitare cu privire la rolul bunului cetatean in procesul consolidarii democratiei; intalniri cu teoreticieni si practicieni din domeniu; colaborarea cu alte structuri de gen, interne si externe; stimularea comunicarii, cooperarii si cercetarii rolului educatiei morale in formarea constiintei civice a tinerilor etc.

La vremuri de criza, nu numai economica, ci si morala, Biserica nu poate sa nu evidentieze astfel de actiuni menite sa problematizeze constiinta oamenilor, eviidentiind rolul educatiei si moralei in structura societatii, careia si noi ii suntem parte.

Biserica Ortodoxa, factor de promovare a educatiei si moralei de-a lungul vremii si pe pamant romanesc, saluta un astfel de demers, dorind succes si roade bogate unei astfel de initiative universitare si deopotriva cetatenesti.

Dr. Stefan L. Toma
Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

22 Martie 2010

Vizualizari: 349

Voteaza:

Dezbatere universitara dedicata educatiei si moralei ca fundamente ale societatii democratice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE