Inaltpreasfintitul Parinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, a prezidat intalnirea preotilor misionari si de caritate din Arhiepiscopia Sibiului

In Aula "Ioan Metianu” a Facultatii de Teologie "Andrei Saguna” din Sibiu a avut loc marti, 25 mai, intalnirea preotilor misionari si de caritate din Arhiepiscopia Sibiului. In cadrul intalnirii prezidate de Inaltpreasfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, s-a discutat despre misiunea preotilor care trebuie sa pastoreasca, bolnavii, medicii si familiile bolnavilor, informeaza Radio TRINITAS.

"Am reusit sa asezam un responsabil general peste preotii din spitale. De asemenea, am ales doi coordonatori adjuncti, unul de la Sibiu si unul de la Brasov pentru a ne ocupa si noi de aceasta lucrare avand model exemplul de la Bucuresti. Nu avem decat treizeci de preoti, dar problemele lor sunt aceleasi”, a spus Inaltpreasfintitul Parinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului.

Aflam mai multe detalii de la parintele Ioan Coroiu, coordonatorul preotilor de spitale din Arhiepiscopia Sibiului: "Inaltpreasfintitul ne-a responsabilizat si mai mult in ceea ce inseamna misiunea noastra de preoti de spital oferindu-ne intregul sprijin al dansului si al preotilor din jurul spitalelor noastre”, informeaza TRINITAS TV.

S-a hotarat ca intregul grup al preotilor de spitale, al preotilor misionari si de caritate sa se intalneasca o data la sase luni. Urmatoarea intalnire va avea loc pe 20 septembrie si va avea tema "Slujire si misiune in institutiile social-medicale”.

Sursa:mitropolia-ardealului.ro

26 Mai 2010

Vizualizari: 187

Voteaza:

Inaltpreasfintitul Parinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, a prezidat intalnirea preotilor misionari si de caritate din Arhiepiscopia Sibiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE