Mesajul IPS Laurentiu,ocazionat de primirea la Catedrala Mitropolitana din Sibiu a Sf. Moaste ale Sf. Mc. Gheorghe


Mesajul I.P.S. Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, ocazionat de primirea la Catedrala Mitropolitana din Sibiu a Sf. Moaste ale Sf.

Mc. Gheorghe (30.10 - 02.11.20008)

 

Preacucernici Parinti, iubiti credinciosi! Am primit cu mare bucurie, aici, la Catedrala Mitropolitana din Sibiu darul cel binecuvantat al lui Dumnezeu, Sfintele Moaste ale Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de biruinta, prin purtarea de grija si binecuvantarea Inaltpreasfintitului Bartolomeu, Mitropolitul Megarei si Salaminei, din Grecia. Dupa ce la Iasi, in Moldova, credinciosii au cinstit asa cum se cuvine moastele Sf. Cuvioase Maicii noastre Parascheva, iar apoi la Bucuresti, in Tara Romaneasca, iubitorii de Dumnezeu si-au adus prinosul de cinstire fata de moastele Sf. Apostol Pavel, ale Sf. Imparati Constantin si Elena si ale Sf. Dimitrie cel Nou, Preabunul Dumnezeu a randuit si binecuvantat dragostea si credinta credinciosilor ardeleni prin aducerea moastelor Sf. Mc. Gheorghe la Sibiu, cetatea de suflet a marelui Mitropolit Andrei Saguna, in acest an inchinat memoriei sale.

 

Sfintii lui Dumnezeu, din toate locurile si din toate timpurile, dau marturie desavarsita despre maretia, dragostea si vesnicia Imparatiei Preasfintei Treimi si despre minunata si tainica lucrare a lui Dumnezeu in viata umana. Vietile sfintilor constituie cele mai impresionante documente spirituale, care ne descopera si noua, oamenilor, neasemuita frumusete a sfinteniei interioare, a credintei si a iubirii de Dumnezeu si de semeni. Sfintele Moaste reprezinta expresia desavarsita a posibilitatii sfinteniei umane, ele sunt arvuna invierii noastre din Ziua cea neinserata a Imparatiei lui Dumnezeu si descoperirea chipului minunat in care Duhul cel Sfant lucreaza in Biserica, ca intr-un adevarat laborator al invierii, invesnicirea fapturilor umane care cu credinta participa si se impartasesc de viata cea dumnezeiasca a Bisericii.

 

De aceea, astazi, cand am primit cu dragoste odorul cel de mare pret al Sfintelor Moaste ale Sf. Mc. Gheorghe, care se alatura astfel, moastelor Sf. Dimitrie, pe care le pastram cu sfintenie in Catedrala Mitropolitana, cu parinteasca purtare de grija va chemam pe toti si va indemnam sa cinstiti asa cum se cuvine darul acesta duhovnicesc, incredintati ca astfel cinstim lucrarea si sfintenia lui Dumnezeu, care si prin Sfintii Mari Mucenici Gheorghe si Dimitrie ni se descopera si ni se daruieste. Va binecuvantam cu dragoste si ne rugam cu credinta Sf. Mc. Gheorghe, Purtatorul de biruinta, si Sf. Mc. Dimitrie sa mijloceasca inaintea Preasfintei Treimi pentru mantuirea sufletele noastre.

 

"Harul Domnului nostru Iisus Hristos si dragostea lui Dumnezeu Tatal si impartasirea Sf. Duh sa fie cu voi, cu toti. Amin."

 

+ Dr. LAURENTIU STREZA

Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului

.

30 Octombrie 2008

Vizualizari: 316

Voteaza:

Mesajul IPS Laurentiu,ocazionat de primirea la Catedrala Mitropolitana din Sibiu a Sf. Moaste ale Sf. Mc. Gheorghe 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE