O noua intalnire a Intaistatatorilor ortodocsi la Rhodos


O noua intalnire a Intaistatatorilor ortodocsi la Rhodos

Patriarhia Ecumenica a facut publica dorinta de a organiza o noua intalnire interortodoxa la Rhodos in lunile ce urmeaza. In incercarile de a transforma Rhodos-ul intr-un "centru al Ortodoxiei" s-au facut deja demersuri din octombrie anul trecut cand Patriarhul Ecumenic, Bartolomeu I, adresandu-se participantilor la Simpozionul international dedicat Sfantului Apostol Pavel, si-a anuntat intentia de a mai organiza astfel de intruniri. Surse ale Patriarhiei au mentionat ca din noiembrie 2008 a inceput deja planificarea viitorului "Sinod Ecumenic", ce se doreste reunit la Rhodos, fara a indica insa o data.

Sinodul va fi precedat de o serie de intruniri panortodoxe preliminare, organizate in acest loc, a caror sarcina va fi stabilirea detaliilor si a tematicii. Astfel nu intamplator sedintele pregatitoare Conferintei Bisericilor Europene (CEE), desfasurata la Sibiu in septembrie 2007, s-au tinut la Rhodos, la fel ca si reuniunea din iunie 2008, premergatoare Simpozionului deja amintit, insula elena fiind un loc international consacrat slujirii pastorale.

Faptul desemnarii Rhodos-ului ca loc al urmatoarei intalniri, fie ea cu caracter interreligios fie interortodox, a fost un factor care accelerat procesul de desfasurare al lucrarilor si indica intentia tot mai clara, dar si posibilitatile tot mai mari de realizare a mult asteptatului Sinod Panortodox.

.

12 Ianuarie 2009

Vizualizari: 244

Voteaza:

O noua intalnire a Intaistatatorilor ortodocsi la Rhodos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE