PS Ioan Selejan, Episcopul Covasnei si Harghitei nu a facut politie politica

 

Episcopul Ioan Selejan al Covasnei si Harghitei nu a facut politie politica. Pentru a doua oara CNSAS-ul remite episcopului o decizie cu verdictul de nevinovatie, rezultata din verificarile intreprinse la cererea unor persoane sau organizatii interesate de activitatea sa de dinainte de 1989.

 

Initial PS Sa a fost verificat la cererea unui SRL, in urma cu cativa ani, primind un prim verdict negativ. In data de 5 noiembrie anul acesta i-a fost remisa decizia CNSAS cu nr. 3931/16.

10.2007, prin care era instiintat ca a fost verificat din nou, in baza cererilor formulate de catre Oramed Press SRL, Gabriel Andreescu, Forumul Civic Romanesc si Gabriel Catalan. "Prea Sfintitul Ioan Selejan, Episcopul Covasnei si Harghitei, nu figureaza in bazele de date ale Directiei de Investigatii a CNSAS, este "necunoscut" in evidentele create de Securitate, nu a fost agent (cadru) al Securitatii, pe numele domniei sale nu au fost identificate dosare sau documente in arhiva SIE, iar SIA a raspuns ca nu detine informatii / dosare / documente intocmite pe numele sau, pentru a stabili calitatea de agent sau colaborator al politiei politice comuniste, precum si ca nu a fost ofiter al fostei Directii a IV-a, din cadrul Departamentului Securitatii Statului" - se arata in documentul CNSAS, remis Episcopului Ioan. Acelasi document evidentiaza ca, in baza materialului probator avut la dispozitie (adresele de verificare CNSAS, adresele de raspuns SRI si SIE, notele Directiei Investigatii si Directiei Comunicare etc.), CNSAS a decis din nou ca Prea Sfintitul Ioan Selejan, Episcopul Covasnei si Harghitei, nu a fost agent sau colaborator al politiei politice comuniste."

.

08 Noiembrie 2007

Vizualizari: 647

Voteaza:

PS Ioan Selejan, Episcopul Covasnei si Harghitei nu a facut politie politica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE