Vizita la Patriarhia Ecumenica a P.F. Parinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului


Vizita la Patriarhia Ecumenica a P.F. Parinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului

In data de 1 aprilie a.c. Preafericitul Parinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului, l-a vizitat la Fanar pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, impreuna cu care a discutat probleme care privesc relatiile dintre cele doua Patriarhii.

Cu ocazia acestei vizite, Patriarhul Ierusalimului a declarat: "Ne exprimam recunostinta, dragostea si respectul nostru fata de interesul deplin al Sanctitatii Voastre atat pe perioada prezentei noastre vizite, cat si in vizitele noastre anterioare. Sunt vizite prin care se exprima unitatea ce ne leaga, si care ne ofera posibilitatea de a recunoaste rolul si importanta Patriarhiei Ecumenice si ajutorul acesteia fata de Biserica Ierusalimului, atat in ceea ce priveste trecutul indepartat, cat si cel recent".

La randul sau, Sanctitatea Sa, Patriarhul Ecumenic si-a manifestat sprijinul fata de Patriarhia Ierusalimului, accentuand: "Tot ceea ce facem ca Patriarhie Ecumenica o consideram de la sine inteles pentru Sfantul Mormant, pentru Patriarhia Ierusalimului si, in mod personal, pentru prietenia Prea Fericirii Voastre. Ortodocsii din intreaga lume datoram foarte multe Fratietatii Sfantului Mormant, care in valtoarea multor probleme, intimidari si revendicari de-a lungul secolelor, s-a luptat in continuu, pastrand pentru neamul nostru altarele cele preasfinte".

In final amintim ca Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I l-a invitat pe Prea Fericitul Parinte Teofil al Ierusalimului in Capadocia, pe data de 8 iunie a.c., pentru a-i fi impreuna slujitor la Liturghia ce o va celebra in acel colt de pamant binecuvantat al Asiei Mici.

Dr. Stefan Toma

 

.

02 Aprilie 2008

Vizualizari: 575

Voteaza:

Vizita la Patriarhia Ecumenica a P.F. Parinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE