Hristos impartasit copiilor si parintilor la Negresti

Parohiile Negresti I si Negresti II din comuna Negresti, judetul Neamt, Protoieria Piatra-Neamt au organizat sambata, 20 iunie 2009, la Biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena“, o cateheza demonstrativa cu accent recapitulativ in cadrul proiectului „Hristos impartasit copiilor“.

Alaturi de copiii care iau parte la orele de cateheza, la evenimentul desfasurat sambata la Biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena“ au participat si tinerii inscrisi in corul de muzica bisericeasca, dar si parintii copiilor, precum si alti invitati care s-au implicat in in acest proiect catehetic.

Cateheza condusa de cei doi preoti ai parohiilor nemtene, Vasile Solomon si Leonte Lehaci, a debutat cu o rugaciune si s-a axat pe poezii cu continut intuitiv, prin care s-a parcurs Vechiul si Noul Testament, cu urmatoarele teme: Facerea lumii, Noe, Avraam, Cina cea de Taina, Sfanta Liturghie, Invierea Mantuitorului, Inaltarea si Pogorarea Duhului Sfant; dupa fiecare expunere a urmat o explicatie din partea copiilor coordonati de cei doi preoti.

A urmat derularea unui slide cu fotografii din cadrul catehezelor care a fost urmarit de intreaga audienta, prezentat de parintele Leonte.

Doua dintre surprizele acestei manifestari au fost reprezentate de concursul de iconografie, jurizat de o comisie formata din: Mihaela Huma, profesor de educatie plastica, Claudiu-Mihail Preda, absolvent al Facultatii de Teologie „Dumitru Staniloae“ din Iasi, Andrei Dogaru, absolvent al Seminarului Teologic „Sfintii Imparati Constantin si Elena“ din Piatra-Neamt, Florin Zaharia, absolvent al Liceului de Arta „Victor Brauner“ din Piatra-Neamt, si de catre pr.

Zaharia Stefan, coordonator in cadrul Proiectului „Hristos impartasit copiilor“ in Protopopiatul Piatra-Neamt, dar si de concertul de muzica religioasa oferit de corul organizat de parintele paroh.

Activitatea copiilor din cadrul proiectului „Hristos impartasit copiilor“ continua si in vacanta, intrucat pr. Leonte a oferit fiecarui copil un caiet si o fisa orientativa, ca model de completare, pe care copiii, indrumati de parinti sau bunici, sa le completeze cu activitatea lor spirituala din timpul verii.

Intrucat numarul tinerilor in parohie creste pe timpul vacantei de vara, parohii de la Negresti I si II s-au gandit si la un program catehetic pentru aceasta perioada, care se va concretiza in organizarea colocvii, seminarii, cu vizionare de materiale media (in cooperare cu scoala din localitate).

Toti participantii la manifestarea cultural-religioasa au primit distinctii pentru rezultatele deosebite obtinute la concursul de pictura si desen din cadrul proiectului, diplome de participare la programul catehetic, iar premiantii concursului diplome de merit si premii.

Sursa: mmb.ro

.

23 Iunie 2009

Vizualizari: 347

Voteaza:

Hristos impartasit copiilor si parintilor la Negresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE