In Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a inceput constructia unui centru socio-cultural pentru studierea artei medievale moldovenesti

Muzeul “Casa parohiala” din Patrauti si-a redeschis portile in 2007, dupa o ampla activitate de restaurare, inceputa in toamna anului 2003, si reconstituie crampeie din viata preotului bucovinean din secolul al XIX-lea. Construita in prima parte a secolului al XIX-lea, casa parohiala a fost locuita in ultimii 200 de ani de preotii ce au slujit la biserica din aceasta localitate. Ea a fost construita in stil austriac, cu sapte camere mari si inalte, cu frontonul specific perioadei si cinci ferestre, pe latura de sud, spre biserica-monument si cu un frumos beci boltit. In anul 1908 preotul Constantin Morariu a ridicat in apropierea casei parohiale o scoala ce era inzestrata cu materiale didactice si toate instrumentele muzicale necesare constituirii unei orchestra, iar in anul 2008, langa Muzeul „Casa parohiala“ s-a inceput constructia unui centru socio-cultural care isi propune sa sprijine pe cei interesati de studierea artei medievale moldovenesti. S-au proiectat pentru acest obiectiv camere pentru cazare, bucatarie si sala de conferinte.

Prin aceasta initiativa, va aparea prima scoala de vara pentru studierea artei medievale moldovenesti, in curtea celei mai vechi biserici cu arhitectura moldoveneasca, in reflexiile culorilor celei mai vechi picturi din Moldova.

Sursa: mmb.ro

.

05 Martie 2009

Vizualizari: 184

Voteaza:

In Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a inceput constructia unui centru socio-cultural pentru studierea artei medievale moldovenesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE